Danske udviklere tør ikke teste software i udlandet

Danske udviklere er endnu ikke klar til at sende kode til test i udlandet. Softwaretesthuset Sogeti vil nu hyre 20 medarbejdere til nyt kontor i Århus.

Softwaretest-huset Sogetis nye kontor i Århus er beviset: Danske softwareudviklere har det bedst med at lade koden blive inden for landets grænser, når applikationerne skal testes.

Sogetis administrerende direktør Holger Bonde konstaterer, at virksomhederne ikke har den store interesse for at outsource testarbejdet.

Læs også: Dansk modulopbygning skal skære år af ESA's rum-softwaretest

»Mange er vores kunder er slet ikke klar til, at vi sender tingene til udlandet. Før man begynder, at flytte tingene til de sydlige himmelstrøg, og med den kompleksitet der er i det, så er det vigtigt, at man får modenheden op først og forstår at håndtere dette område professionelt. Og det er et område der skal udvides yderligere i Danmark,« siger direktøren til Version2.

Sogeti oplevede sidste år en stigning i den årlige omsætning på 48% i Danmark alene. Det indikerer tydeligt, at flere og flere virksomheder begynder at inddrage eksterne tests af deres it-projekter, som en del af deres udviklingsproces.

Læs også: 'Test' er fy-ord i jobannoncer: Microsoft kan ikke hyre danske software-testere

Men det har førhen langt fra været en selvfølge for danske virksomheder. Holger Bonde siger, at Danmark er et umodent land, når det kommer til softwaretests.

»Det er først nu ved at gå op for beslutningstagerne på it-siden, at hvis man finder fejlene hurtigere, så koster de mindre at reparere. Jeg behøver jo ikke remse alle de it-projekter op, der er kørt af sporet.«

Holder Bonde siger videre, at det tidligere ikke har været populært at være i testbranchen, der førhen ikke blev anerkendt som værende en branche på lige fod med andre udviklere. Men i takt med, at der bliver investeret mere tid og penge i virksomhedernes it-projekter, så har de projektansvarlige fået øjnene op for de muligheder, som testvirksomhederne kan give.

Læs også: Sårede soldater skal teste militærsoftware til den yderste grænse

»Vi er jo nogle af dem, der kan være med til at sige, hvad det vil koste at teste, så der kommer færre fejl, end det man ser i dag.«

Derfor er det også med optimisme, at Sogeti nu også får kontorer vest for Bæltet.

»Det at vi også er i Danmark, herunder Århus, forhindrer jo ikke, at vi ikke også kan tilbyde vores kunder ydelser fra for eksempel Indien. Når vi taler om tests kan det godt være, at en stor del opgaver kan sendes ud af landet, men der er også en stor del, der vil blive i Danmark og forsat være i Danmark,« siger Holger Bonde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere