Danske Tradeshift vil invadere USA med nye 35 millioner på lommen

Nu kan amerikanske virksomheder være tættere på gratis, digital fakturering. Det danske firma Tradeshift har nemlig fået en kapitalindsprøjtning på 35 millioner kroner.

Det danske firma Tradeshift, som specialiserer sig i digitale betalinger mellem firmaer, har fået 35 millioner kroner i økonomisk støtte af det franske venture-kapitalfirma Notion Capital.

Pengene skal bruges til at komme ind på nye markeder, for eksempel USA, skriver Financial Times.

Det er blevet estimeret, at 84 procent af alle faktureringer på verdensplan stadig foregår på papir, og det er spild af papir, tid og penge.

Resten af faktureringerne gøres ofte via komplekse og dyre 'electronic data interchange' (EDI) systemer, der ofte kræver, at både køber og sælger installerer udstyr og betaler for hver fakturering.

EDI-systemer er ofte for dyre for små- og mellemstore firmaer ? et marked som Tradeshift håber på at kunne komme ind på med deres gratis, sky-baserede service.

Læs også: 50 mia. færre Viagra-mails efter russisk spam-konges kastration

Ligner Facebook

Hvis man er Tradeshift-bruger har man en profil-side, hvor man gratis kan fakturere samt kommentere på- og ændre statussen på fakturaen, lidt ligesom på en privat Facebook-profil.

Tradeshift-softwaren fungerer også lidt som et socialt netværk mellem firmaerne, så virksomheder bedre kan vurdere, om et firma har rent mel i posen, når de sender en faktura. Planen er at generere indtægter på firma-applikationer, der kan tilsluttes det hurtigvoksende netværk af brugere.

Tradeshift er blevet kaldt 'det mest banebrydende i 10 år'. Og det lille danske firma er blevet døbt 'den næste Paypal' i amerikanske it-medier.

Læs også: Dorte Toft: Red små firmaer med webapplikationer

Tradeshift er startet af tre danske it-profiler, blandt andet Christian Lanng, som i en ung alder blev kontorchef i IT- og Telestyrelsen og havde ansvaret for at indføre den elektroniske fakturering NemHandel for mindre firmaer, der ville handle med den offentlige sektor.

Selv om Tradeshift slås med større software-selskaber som Sage, SAP og Salesforce.com har firmaet vokset med 60 procent hver måned indtil videre i år.

Firmaet har over 60.000 kunder der blandt andet tæller Storbritanniens sundhedsvæsen, National Health Service, og dele af den danske og franske regering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere