Danske Tradeshift får 91 millioner i russisk venture-kapital

Et nyt kapitaltilskud på 91 millioner kroner er sprøjtet i årerne på de danske it-iværksættere hos Tradeshift. Det gør firmaet over 700 millioner kroner værd.

Først stod de bag de elektroniske betalinger i den danske offentlige sektor. Nu arbejder Christian Lanng og kompagni på at udbrede konceptet til hele verden, og den idé er så god, at Tradeshift nu har sikret sig endnu en sæk fuld af venture-kapital.

91 millioner kroner har to russiske venture-fonde netop skudt i firmaet, hvilket svarer til en vurdering af Tradeshifts værdi på over 700 millioner kroner. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Tidligere har både tidligere MySQL-direktør Mårten Mickos og en af de første investorer i Last.fm skudt penge i Tradeshift, og også Paypal skulle være blandt investorerne, skriver Techcrunch.com.

I maj rejste Tradeshift 37 millioner kroner, og med den nye russiske investering har 2011 indtil videre givet en kapital på 128 millioner kroner. Pengene skal bruges til at udvide Tradeshifts forretning, særligt i USA.

Tradeshifts mål er at afskaffe papirfakturaer og dyre bankoverførsler mellem firmaer, store som små, og i stedet lade firmaerne klare betalingerne direkte over internettet. Ved hjælp af ideer fra sociale netværk har Tradeshift også gjort det nemmere at gennemskue, om et krav om betaling er reelt eller et forsøg på fup.

I dag har Tradeshift 60.000 kunder i næsten 190 lande, kun halvandet år efter starten gik i marts 2010. Allerede dengang var der meget opmærksomhed om Tradeshift i verdenspressen, med omtale i blandt andet magasinet Wired og det toneangivende Techcrunch.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere