Teleselskaber afviser overvågningssoftware på danske telefoner

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Telenor og TDC er blandt de danske teleselskaber, der afviser at have installeret overvågningssoftwaren Carrier IQ på deres telefoner.

Nej, nej, og atter nej.

Det store danske teleselskaber afviser blankt, at overvågningsprogrammet Carrier IQ skulle være installeret på de telefoner, de sælger, skriver Business.dk.

I sidste uge kom det frem, at overvågningssoftwaren er installeret på millioner af telefoner verden over - blandt andet Android- og iPhone-mobiler. Carrier IQ gør, at alle tastetryk på telefonen kan aflæses ude fra.

Læs også: Skandalen ruller: Præinstalleret rootkit overvåger 142 millioner smartphones

Men det afviser de store danske teleselskaber kategorisk over for Business.dk:

»Hos Telenor gør vi ikke brug af softwaren Carrier IQ, vi har bestemt heller ingen planer om at gøre det, og vi har aldrig diskuteret brugen af Carrier IQ med telefonproducenterne. Hvis der mod forventning skulle dukke en telefon med Carrier IQ op i vores netværk, er softwaren landet på telefonen uden vores viden eller accept,« siger kommunikationsrådgiver Tom Lehn-Christiansen fra Telenor til Business.dk.

Også hos TDC kan man afvise, at Carrier IQ har fundet vej til selskabets telefoner. I hvert fald ikke med TDC's samtykke:

»Det er ikke noget, vi bruger, og i det omfang, vi har nået at undersøge det, har vi ikke fundet det på nogen telefoner. Skulle det dukke op på en TDC-telefon, har det været præinstalleret, og kommer ikke fra os,« siger pressemedarbejder Rasmus Avnskjold fra TDC til Business.dk.

Samme udmeldinger kommer fra selskaberne 3 og Telia.

Carrier IQ-softwaren oplyses at være installeret på omkring 140 milliioner telefoner verden over. Teleudbyderen kan bruge softwaren til fjerndiagnosticering af telefonen, men en amerikansk hacker har for nylig afsløret, at Carrier IQ kan bruges til regulær overvågning.

I USA har teleselskaberne Sprint, T-Mobile og AT&T indrømmet, at de har benyttet sig af softwaren. De afviser dog, at de bruger Carrier IQ til regulær overvågning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere