Danske tech-iværksættere til kvinder: Hvor bliver I af?

10 kommentarer.  Hop til debatten
Det kniber med it-iværksætteriet blandt kvinder i Danmark. Det vil tre kvinder forsøge at lave om på, og de er enige om én ting, som især tiltrækker kvinder til et liv som selvstændig.
22. juni 2015 kl. 16:19
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da TechBBQ, som er et af årets største iværksætterbegivenheder, fandt sted for nylig, var fraværet af kvinder ikke til at tage fejl af. Blandt de mere end 20 oplægsholdere var der ingen kvinder (blot én kvindelig vært), og ved toiletterne var køen for en gangs skyld rykket over i herreafdelingen. Big time.

Siden har debatten raset om, hvorvidt der bliver gjort nok for at få flere kvinder ind i det danske tech-iværksættermiljø, og det har nu fået tre kvindelige iværksættere til at stå frem for at inspirere andre kvinder til at forsøge sig i branchen.

De er især enige om, at det hjælper at have en kvindelig rollemodel.

»Jeg har inspireret tre kvinder til at forfølge deres ideer og lave en virksomhed ud af dem alene ved at fortælle dem min personlige iværksætterhistorie,« siger stifter af lommepenge-appen MyMonii Louise Ferslev og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er derfor, jeg er med i dette projekt. For at inspirere flere kvindelige iværksættere og for selv at blive inspireret. Jeg ønsker virkelig, at flere kvinder vil opdage, at du ikke behøver overnaturlige kræfter for at lave en startup - kun en god omgang disciplin, tålmodighed og mod til at bede om hjælp.«

Hun bliver bakket op af medstifter og forretningsdirektør af køsystemet Queue-it Camilla Ley Valentin, der tror på, at der gemmer sig en del kvinder i erhvervslivet, som overvejer at springe ud i livet som selvstændig.

»Før jeg grundlagde vores virksomhed, mødte jeg ærlig talt aldrig en eneste kvindelig startup-stifter, og det var nok med til at forsinke min beslutning om at blive selvstændig,« siger Camilla Ley Valentin.

Den sidste kvinde i trioen er Gulnaz Khusainova, der er medstifter af tjenesten til e-handelsbutikker i tøjbranchen, EasySize.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tre kvinder opfordrer alle interesserede - mænd som kvinder - til at møde op den 29. juni i kontorfællesskabet Rainmaking Loft på Holmen i København og sætte emnet på dagsordenen.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
26. juni 2015 kl. 03:35

Er feminister? ;.D

Jeg har lige siddet og genlæst nogen meget gamle tråde på et andet forum, hvori jeg skriver noget om, at mandlige ekspedienter henvender sig til min mand, og forresten bliver "fuldstændig tomme i blikket", når jeg begynder at tale om udskriftskvaliteter.

Beklager forresten, at mit forrige svar var for- ja meget. Det gik op for mig, at den første svarer i tråden, og en anden længere nede- åbenbart er for en uheldig 4chan tråd.

Jeg beklager min hårde tone overfor resten (sådan var det jo ikke ment).

Da min søn (som også er udvikler var hjemme i julen, og han kender en del kvindelige udviklere- og mener, det der 4chan er ude i hampen) forklarede om, det der kvindesyn, som han synes er åndssvagt. Og om forskellen på på drenge og umodne mænd, gik der en prås op for mig. Han arbejder professionelt sammen med udviklere- og skelner ikke mellem kvinder og mænd.

Mvh Tine

8
25. juni 2015 kl. 23:30

Der sidder mænd, som de fleste, der svarer i denne tråd: Der ER ikke noget problem! De skal bare konkurrere på lige vilkår med mænd... No problemo.

Først, da jeg læste kommentarene blev jeg målløs- er dett her Danmark i 2015? Ja, det er det, vi er ikke allesammen blevet beamet tilbage til de onde gamle dage, hvor kun Y-kromosomer behersker softwarwe.

Det handler om at flere kvinder skal være iværksættere inden for techfag/it, hvordan får vi flere? ERFA-grupper er meget brugt, og det er faktisk ikke så dumt at have nogen at sparre med.

Kvinder kan godt arbejde i mandefag, og omvendt, men det bedste resultat er faktisk- at vi bruger hinanden. Tænk, hvis kvinder kunne bidrage positivt med nogen kvaliteter til, at slimline den tiltider meget oppustede (bloatware!) kode, der ligger sgm meget spaghettikode og roder rundt i alle typer software, som ingen tør rydde op i/begynde forfra med, man(d) bygger bare flere højhuse ovenpå nedbrændte hundehuse, der forlængst er forældede.

Der er afgjort meget brug for en mere no-nonsense tilgang- og til den mere brugervenlige og pædagogiske, den kommer ikke ligefrem fra kromosom Y- alene.

Vi kan alle bidrage med vores forskelligheder/forskellige tilgang, det er kun positivt, men at vi bonker hinanden oveni hovedet er bare ufrugtbart.

Desværre er holdningen ikke unormal for de der kønsforskrækkede Y-kromosomer, men se da at blive bare lidt voksne, og komme over det...

Kvinder er altså halvdelen af verdenen, nogen af dem er endda meget dygtigere end mænd (fagligt), men det er socialt ret vigtigt at kunne udveksle erfaringer med folk i samme situation.

BRAVO! Til initivet! (Y) (Y) (Y)

Mvh Tine, der har arbejdet som jord & beton'er engang, de var mindre chauvinistiske end de her svar i tråden...

PPS: Er det her chan4... Eller Version2 IT for professionnelle?

10
26. juni 2015 kl. 09:07

Jeg tror ingen (moderne) mænd ønsker mandsdominerede arbejdspladser - ej heller de mænd der har kommenteret på denne artikel. Der findes stadig strukturelle problemer i flere fag, hvor det ene køn bliver diskrimineret - det sker helt sikkert inden for IT og i typiske kvindefag f.eks. når mandlige pædagoger må skifte ble uden at en kvinde er til stede.

Jeg mener at det er vigtigt at vi finder ud af hvorfor der er flere mænd i IT - er det mændene der holder kvinderne ude, er det strukturelt, skyldes det opdragelse? Hvorfor er det blevet mandsdomineret?

Hvis du ser den graf jeg har linket til tidligere, så kan man se at kvinder i høj grad søgte ind på 'computer science' studierne, men på et tidspunkt stoppede denne udvikling. Jeg tror vi er nødt til at finde frem til hvad årsagen er før vi for alvor får kvinderne på banen i IT.

1
23. juni 2015 kl. 08:06

Hvad er det nu lige der gør kvindelige iværksættere til noget vi mangler? Der er sikkert også en underrepræsentation af kvinder i trænerrollen til herre landsholdet i fodbold. - er det et problem, og hvad er det vi mister ved at de ikke deltager i samme omfang som mænd? Jeg har lidt svært ved at se hvor det med kønnet kommer ind som en bidragene faktor.

4
23. juni 2015 kl. 14:59

Spørgsmålet er ikke om kønnet gør en forskel som bidragende faktor. Spørgsmålet er om kvinder i vores branche er lige så flittige til at starte virksomheder som mændene. Min forudsætning er at kønnet ingen forskel gør for hvor god man er til at få gode ideer, så hvis kvinder er underrepræsenterede blandt start-ups i forhold til deres antal i branchen er der noget der holder dem tilbage. Og i så fald går kvinderne glip af deres chance og vi som samfund går glip af potentielle nye virksomheder.

2
23. juni 2015 kl. 10:47

Jeg ser ikke kønnet som en bidragende faktor for godt iværksætteri. Netop derfor er en meget skæv kønsfordeling problematisk. Men for mig at se er den skæve kønsfordeling blot et symptom på et generelt samfundsproblem bestående i at indoktrinere kvinder til at tro mindre på sig selv og tage færre chancer.

3
23. juni 2015 kl. 11:16

@Peter Müller Vi mangler at tale mere om hvorfor kønnet er relevant. Skaber det bedre virksomheder? Og er der andre parametre, der er væsentlige f.eks. større spredning i nationalitet eller alder.

Jeg tror desværre ikke at vi ser 50/50 mandlige og kvindelige tech iværksættere før vi har en lignende fordeling inden for de tekniske fag som f.eks. udvikling, der ofte er udgangspunktet for tech startups. Det minder mig om denne graf: http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/b2beaa94732813cf0564e8373d37f6b8/200951745/Screen+Shot+2014-10-20+at+1.jpg - Hvorfor har kvinderne fravalgt "computer science" i så stor udstrækning?

Men det er interessant at følge og jeg så meget gerne flere kvinder i danske tech startups!

5
23. juni 2015 kl. 16:36

@Peter Müller Vi mangler at tale mere om hvorfor kønnet er relevant. Skaber det bedre virksomheder? Og er der andre parametre, der er væsentlige f.eks. større spredning i nationalitet eller alder.

Jeg tror ikke på at kønnet er relevant. Hvis jeg har ret så betyder det at vi lige nu kunne have dobbelt så mange iværksættere hvis der ikke var faktorer som holdt kvinder fra at være iværksættere. Uopfyldt potentiale, DET er et problem

6
23. juni 2015 kl. 16:58

Al respekt for at forsøge at motivere kvinder (som mænd!) til at tro mere på egne evner og springe ud som iværksættere. Men overrepræsentationen af mandlige IT iværksættere starter jo nok allerede ved den manglende interesse fra kvindernes side i de tunge IT faglige fag og det er der sikkert mange årsager til.

Men er det så et problem at der er flere mandlige IT udviklere end kvindelige? Er det et problem at der er flere kvindelige sygeplejesker, pædagoger og SOSU-assistenter end mandlige? Er det et problem at der er flere mandlige end kvindelige bestyrelsesmedlemmer? Er det et problem at der er flere mandlige auto-mekanikere? Hvad med elite-soldater - skal vi også have krav om at 50% vi sender i ildkamp skal være kvinder eller er det helt okay at vi overlader det til mændene at dø for deres land?

Feministerne kæmper en kamp de allerede har vundet, det er de færreste mænd der ikke betragter kvinder som ligeværdige idag - ihvertfald blandt os som er vokset op siden 70'erne. Men det at vi er ligeværdige er altså ikke ensbetydende med at vi gennemsnitligt set har de samme interesser, prioriteter eller mål i livet, så fri os venligst fra kønslovgivning på arbejdsmarkedet.

7
25. juni 2015 kl. 00:21

Men overrepræsentationen af mandlige IT iværksættere starter jo nok allerede ved den manglende interesse fra kvindernes side i de tunge IT faglige fag og det er der sikkert mange årsager til.

Som sagt ser jeg kun manglen at kvindelige iværksættere som et symptom på et dybereliggende problem. Uanset hvor progressive vi tror vi er så opdrager vi piger og drenge forskelligt, hvilketblandt andet ses i den helt skæve kønsfordeling i interessen for IT allerede for børn og endnu mere udpræget blandt voksne.

At du tror feminister kæmper en allerede vundet kamp vidner blot om din mangel på indsigt i hvordan kvinder systematisk bliver behandlet med mindre respekt af mænd, særligt indenfor udpræget mandsdominerede fag, men også i almindelighed.