Danske succes-iværksættere optaget i rugekassen '500 Startups'

1. november 2012 kl. 11:334
Iværksætterne bag tjenesten Iconfinder kommer nu i godt selskab. Projektet 500 Startups i USA har optaget firmaet i sit seneste kuld og vil hjælpe med at få forretningen til at blomstre.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Først fik de ni millioner kroner af Vækstfonden - og nu har de med et snuptag fået alle de kontakter og rådgivere i Silicon Valley, de kan drømme om.

De tre unge danske iværksættere, som står bag tjenesten Iconfinder, kan nemlig i disse dage glæde sig over, at den amerikanske rugekasse for lovende iværksættere 500 Startups har indlemmet firmaet i den seneste optagelsesrunde. Det fremgår af 500 Startups liste over 'hold 5'.

500 Startups har siden februar 2010 optaget nye medlemmer i hold et par gange om året, typisk 20-30 stykker ad gangen. Og denne gang har projektet i høj grad ledt uden for USA’s grænser. Iconfinder, som er det eneste danske firma hos 500 Startups, får således følge af 32 andre iværksætterfirmaer fra hele verden.

Iconfinder har siden Martin LeBlanc Eigtved åbnede tjenesten på fritidsplan i 2007 udviklet sig til verdens førende webside for ikoner til for eksempel hjemmesider eller apps. Da Version2 talte med ham i juni, havde Iconfinder 1,1 millioner unikke besøgende om måneden fra hele verden. Det tal skulle gerne op på 10 millioner besøgende de kommende år, forklarede han dengang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

500 Startups har også lidt venturekapital at dele ud af, men da Iconfinder fik 9 millioner kroner af Vækstfonden, handler det ikke så meget om pengene, men om netværk, fortalte Martin LeBlanc Eigtved i juni, da han nævnte en kommende amerikansk investor.

Projektet giver nemlig adgang til erfarne rådgivere og mange andre ambitiøse iværksættere i samme situation og arrangerer konferencer og events for medlemmerne.

Martin LeBlanc Eigtved, i midten, sammen med de to makkere Steffen Thilsted og Nick Bruun.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
2. november 2012 kl. 06:57

Iconfinder er meget bedre end google (som det ofte er med specialiserede niche-produkter). Man kan søge på licensen. Man kan vælge mellem:

  • Se alle ikoner, også dem man skal betale for
  • Se ikoner der kræver at man giver credit til ham/hende der har lavet dem med et link
  • Se kun ikoner der er fuldstændig gratis at bruge

Og kvaliteten af ikonerene er generelt høj på iconfinder.

Held og lykke til gutterne!

4
2. november 2012 kl. 09:40

Tak for det Allan :-)

1
1. november 2012 kl. 12:54

Hvad med Google?

filetype:ico søgeord

2
1. november 2012 kl. 17:57

Google er en søgemaskine, og du har umiddelbart ikke bare ret til at tage hvad du finder. Men Iconfinder reklamerer jo netop med at du alle deres ikoner er gratis.