Danske spil stjæler forsiden på Steam

Illustration: Screenshot
Danskproducerede spil som Hitman og A Hat in Time har indtaget forsiden på verdens største spilbutik takket være udsalgs-indsats fra dansk spiludvikler.

Dannebrog har siden tirsdag aften dansk tid flagret på forsiden af verdens største spilbutik Steam. Det skyldes en tilbudskampagne, som betyder, at 291 millioner Steam-brugere vil se et butiksvindue med nedsatte danskproducerede spil som Hitman og A Hat in Time som det første, når de åbner programmet for at spille eller købe spil.

Kampagnen vækker glæde hos Sofie Filt Læntver, der er projektdirektør i Interactive Denmark og ansvarlig for den del af Producentforeningen, som repræsenterer spilindustrien. Hun kalder tilbudskampagnen en unik mulighed for at fremvise danskproducerede spil på den internationale markedsplads

»For den enkelte danske spiludvikler kan det være svært at skabe synlighed på et internationalt marked med de mange nye spiludgivelser hver eneste dag alene på Steam,« skriver Sofie Filt Læntver i en pressemeddelelse.

Steam byder i skrivende stund på mere end 21.400 forskellige spil og omkring 39 procent af dem blev tilføjet i 2017.

Dansk spiludvikler samlede de danske spilproducenter

Reklamekampagnen er stablet på benene af Klaus Pedersen, der er direktør i det aalborgensiske spiludviklingsfirma Bedtime Digital Games. Han har de sidste par måneder taget kontaktet til hans danske kollegaer og konkurrenter og overtalt dem til at sænke prisen på deres spil kollektivt for at få den centrale plads på Steam.

»Det har været et kæmpe arbejde, men jeg tror på, at det kommer til at være det hele værd. Ikke kun for vores virksomhed, men for alle de danske spiludviklere, der deltager. Både nu – under selve kampagnen – og på længere sigt, fordi et tiltag som det her øger kendskabet til danske spil og spiludviklere verden over,« skriver Klaus Pedersen i en pressemeddelelse.

»Vi får ganske enkelt mulighed for at sprede kendskabet til, hvor mange fantastiske spil, de danske spilproducenter faktisk står bag,« slutter han.

Sofie Filt Læntver deler hans entusiasme.

»Ved at lave et samlet dansk fremstød får vi en enestående mulighed for at præsentere nogle af de mest passionerede computerspillere i verden for, hvad en samlet dansk spilbranche kan, og herigennem højne eksporten af danskproduceret indhold til hele verden,« forklarer hun.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere