Danske SMVer er i hackernes søgelys: »Alle brancher kan blive ramt af et hackerangreb«

6. september 2022 kl. 09:40
Danske SMVer er i hackernes søgelys: »Alle brancher kan blive ramt af et hackerangreb«
Illustration: iStockphoto.com.
Andelen af virksomheder, der har oplevet et brud på it-sikkerheden, er mere end fordoblet fra 2019 til 2021, lyder det i en analyse fra erhvervsorganisationen SMVdanmark.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hackerne har i højere grad fået øjnene op for de små virksomheder, konkluderer erhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder SMVdanmark i en ny analyse om brud på danske virksomheders it-sikkerhed på baggrund af data fra Danmarks Statistik.

Læs også: Nye tal på manglende it-arbejdskraft bekymrer: »Akut behov for løsninger«

Andelen af danske virksomheder, der har oplevet et brud på it-sikkerheden, er mere end fordoblet fra 2019 til 2021, lyder det, og blandt de små virksomheder med mellem 10 og 49 ansatte er det nu knap hver fjerde virksomhed – 23 pct. – der i løbet af 2021 har oplevet brud på it-sikkerheden.

Læs analysen fra SMVdanmark her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Mange mindre virksomheder har den opfattelse, at et hackerangreb ikke sker for dem, for hvorfor skulle det dog være interessant at hacke sig ind i deres virksomhed, tænker de,« siger konsulent og cyberekspert i SMVdanmark Lasse Lundqvist i en pressemeddelelse.

»Her er det vigtigt, at man husker på, at hvis noget har værdi for virksomheden, har det også værdi for en hacker. Alle brancher kan blive ramt af et hackerangreb. Det er lige præcis dét, de nye tal i analysen vidner om.«

Et ransomwareangreb vil ifølge SMVdanmark koste en gennemsnitlig lille virksomhed i omegnen af 376.000 kr. alene i tabt omsætning.

Læs også: Forsikringsselskaber har undervurderet cybertruslen: Ransomware får priserne til at stige

Artiklen fortsætter efter annoncen

SMVdanmark anbefaler blandt andet, at der oprettes et forum for videndeling om cybersikkerhedshændelser virksomhederne imellem, da der ifølge erhvervsorganisationen er alt for lidt videndeling om brud på virksomhedernes egen cybersikkerhed.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger