Danske skolepiger vinder førstepræmie i global programmeringskonkurrence

Tre danske piger på 11 år løb med førstepræmien i verdensomspændende konkurrence med adventurespillet 'The Little Big Smoky.'

1.700 børn fra hele verden har i foråret konkurreret om at udvikle det bedste adventure-spil i den globale programmeringskonkurrence DXC Codes. Det blev tre danske piger, Jivina, Maya og Nicole, alle 11 år, der løb med førstepræmien i den verdensomspændende konkurrence.

Under navnet 'The Chilly Girls' har holdet udviklet, programmeret og designet vinderspillet 'The Little Big Smoky'. Det skriver DXC Technology i en pressemeddelelse.

Førstepræmien blev overrakt til Jivina, Maya og Nicole den 12. juni hos DXC i Valby. Spillet er udviklet i miljøet Scratch, som er rettet mod børn og giver mulighed for programmere interaktive historier, spil og tegnefilm.

»Det vigtigste for at lave et godt projekt er, at du har det sjovt. Arbejd hårdt, og hvis du ikke vinder, prøv igen!«, lyder budskabet fra vinderholdet.

DXC Codes afholdes af DXC Technology, som er resultatet af sammenlægningen af CSC og en del af Hewlett Packard Enterprise.

»Målet med DXC Codes er at vække børns interesse for it og STEM-fagene; naturvidenskab, teknologi, ingeniørfagene og matematik,« siger Jørgen Jakobsen, vice-chef i DXC Technology.

Opbakning fra Christiansborg

Indsatsen for at udbrede it i undervisningen bakkes op fra Christiansborg. Mette Reissmann, der er Socialdemokratiets uddannelses- og forskningsordfører, siger:

»Interesse for it og viden om, hvad det kan føre med sig, skal etableres så tidligt som muligt i skolen. It skal ikke være et selvstændigt fag, men integreres i undervisningen i de fag, hvor det giver mest mening. Samtidig er behovet for flere unge med STEM-baggrund vokset, og det behov bliver ikke dækket med det samme. Derfor skal der også satses på samarbejde med it-virksomheder og iværksættermiljøet, så flere børn og unge kan komme i kontakt med området, og se det udfolde sig, uanset hvilket klassetrin de er på.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere