Danske skolepiger vinder førstepræmie i global programmeringskonkurrence

De tre danske vindere af den internationale programmeringskonkurrence DXC Codes.
Tre danske piger på 11 år løb med førstepræmien i verdensomspændende konkurrence med adventurespillet 'The Little Big Smoky.'

1.700 børn fra hele verden har i foråret konkurreret om at udvikle det bedste adventure-spil i den globale programmeringskonkurrence DXC Codes. Det blev tre danske piger, Jivina, Maya og Nicole, alle 11 år, der løb med førstepræmien i den verdensomspændende konkurrence.

Under navnet 'The Chilly Girls' har holdet udviklet, programmeret og designet vinderspillet 'The Little Big Smoky'. Det skriver DXC Technology i en pressemeddelelse.

Førstepræmien blev overrakt til Jivina, Maya og Nicole den 12. juni hos DXC i Valby. Spillet er udviklet i miljøet Scratch, som er rettet mod børn og giver mulighed for programmere interaktive historier, spil og tegnefilm.

»Det vigtigste for at lave et godt projekt er, at du har det sjovt. Arbejd hårdt, og hvis du ikke vinder, prøv igen!«, lyder budskabet fra vinderholdet.

DXC Codes afholdes af DXC Technology, som er resultatet af sammenlægningen af CSC og en del af Hewlett Packard Enterprise.

»Målet med DXC Codes er at vække børns interesse for it og STEM-fagene; naturvidenskab, teknologi, ingeniørfagene og matematik,« siger Jørgen Jakobsen, vice-chef i DXC Technology.

Opbakning fra Christiansborg

Indsatsen for at udbrede it i undervisningen bakkes op fra Christiansborg. Mette Reissmann, der er Socialdemokratiets uddannelses- og forskningsordfører, siger:

»Interesse for it og viden om, hvad det kan føre med sig, skal etableres så tidligt som muligt i skolen. It skal ikke være et selvstændigt fag, men integreres i undervisningen i de fag, hvor det giver mest mening. Samtidig er behovet for flere unge med STEM-baggrund vokset, og det behov bliver ikke dækket med det samme. Derfor skal der også satses på samarbejde med it-virksomheder og iværksættermiljøet, så flere børn og unge kan komme i kontakt med området, og se det udfolde sig, uanset hvilket klassetrin de er på.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017