Danske regioner på studietur til USA for at se på HP-udstyr

22. juli 2013 kl. 06:299
Danske regioner tager med HP på studietur til Detroit for at se på it-infrastruktur til supersygehuse. HP kalder det 'win-win'.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når de danske regioner til september drager imod USA for at kigge på hospitalsinfrastruktur, bliver det med HP som vært. Og selvom regionerne selv skal betale for turen, er skattekronerne ifølge koordinator og health care-ansvarlig i netværksafdelingen Heidi Have givet godt ud.

Turen går til Ann Arbor udenfor Detroit. Der ligger Veteran Affairs Medical Center, som HP har leveret it-infrastruktur til.

Og kodeordet er lagerstyring.

»En ting, der fylder rigtig meget, er sporing af ting. Hvor meget har man på lager, og hvor hurtigt kan man få det, hvis man ikke har det?,« siger Heidi Have til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spørgsmålet bliver især relevant, når man snakker om sterilisering af instrumenter, som ifølge Heidi Have fylder meget i hospitalssammenhænge. Det er nemlig ikke altid, at folk husker at skrive ind når de tager et instrument, da tingene i sagens natur går hurtigt på et hospital.

Det system, som HP har installeret på Ann Arbor Veteran Affairs Medical Center, indebærer, at alle instrumenter og udstyr har et lille chip indopereret, så det automatisk bliver registreret, når et instrument bliver fjernet fra lageret.

Og skal instrumentet til sterilisering, hvilket det jo ofte skal, så registrerer systemet også, hvornår instrumentet er sterilt og klar til afhentning.

Regioner på rekognoscering

Regionerne betaler selv for turen til Detroit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og selvom Detroit for nyligt gik i betalingsstandsning, skulle det ifølge Heidi Have ikke ske for regionerne på baggrund af turen.

»Den danske stat er ved at renovere og nybygge sygehuse for 41 milliarder kroner. Vi er derovre i tre dage, det koster ikke så voldsomt meget. Jeg mener, at alle nyder godt af det, også mig som borger og bruger af en hospital, det er jo også mine skattepenge, der går til det,« siger Heidi Have til Version2.

Region Nordjylland har netop meddelt, at de også deltager i studieturen, så nu er regionerne fuldtallige.

Fordelene er ifølge Heidi Have store for både regionerne og HP. Regionerne får et indblik som de ikke ville kunne have fået hjemmefra, og HP kan komme helt tæt på, hvad de enkelte medarbejdere helt konkret har brug for i deres daglige arbejde. Det hjælper både firmaet med konceptudvikling og problemløsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og ifølge Heidi Have handler det ikke bare om at sælge.

»Der er mange af tingene, som vi har leveret derovre, som vi slet ikke kan levere i Danmark,« siger Heidi Have til Version2.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
22. juli 2013 kl. 15:56

...interresserer de dem lige så meget for hvilket sprog Microsoft Exchange eller Oracle Server er skrevet i ?

VistA bruges fra Finland i nord til Indien i syd og fra USA i vest til Japan i øst. Jeg er ret sikker på at der findes rigeligt expertise på området.

I øvrigt så har vi et seriøst problem her i landet, hvis IT folks holdning er "DET gider vi ved gud ikke at lære!!".

7
22. juli 2013 kl. 22:01

Maciej. Jeg er selv en ældre herre med en fortid som udvikler i et mainframe sprog som få har hørt om. Og jeg kan bekræfte at det er endog meget svært at få unge programmører til at kaste sig over 'usexede' udviklingsmiljøer. Men kan man bebrejde dem?

8
23. juli 2013 kl. 06:51

Maciej. Jeg er selv en ældre herre med en fortid som udvikler i et mainframe sprog som få har hørt om. Og jeg kan bekræfte at det er endog meget svært at få unge programmører til at kaste sig over 'usexede' udviklingsmiljøer. Men kan man bebrejde dem?

IMHO Ja, det kan man godt. Virksomheder råber på "omstillingsparate" medarbejdere og det finder de også... i østen og i fd. østeuropa. Desuden er kendskab til en bred vifte sprog en fordel, folk får både bedre forståelse af systemerne og en mere åben tankegang af det. "Hvis det eneste værktøj man har er en hammer så ligner alt et søm" gælder også i IT branchen: i stedet for at tænke på at løse et problem tænker man på hvordan løser jeg det i X.

Det er i øvrigt ikke på nogen måde et forsvar af MUMPS, min holdning er at der er et meget udbygget EPJ system som har været "på markedet" i meget lang tid, hvorfor ikke bruge det i stedet for at opfinde alt igen i 7 versioner som kun i Danmark skal være "kompatible" med hinanden.

9
23. juli 2013 kl. 16:28

Det har du ret i. Men MUMPS er nok ikke vejen frem.

Men Medsphere udvikler OpenVista som er i C# (Mono) og Gtk. Det er nok mere vejen frem.

4
22. juli 2013 kl. 15:06

Ja, som det fremgår af artiklen:

"The primary design goal MUMPS was to create code that, once written, can never be maintained by anyone ever again"

Det er et fantastisk sprog :)

1
22. juli 2013 kl. 07:54

...så skulle de tage og kikke på VistA som meget apropos kommer netop fra United States Department of Veteran Affairshttps://en.wikipedia.org/wiki/VistA

...så kunne vi måske få ET og KUN ET, landsdækkende distribueret EPJ system og få afsluttet en gang for alle alt det fucking BÆ som inkompetente politikere har fået startet.

2
22. juli 2013 kl. 09:29

Nu er et EPJ system jo ikke det, at man har ét system. Men at man har én standard og det kan VistA jo ikke hjælpe med.

Hvis du kender nogen som kan programere i MUMPS som VistA er skrevet i, vil jeg blive overrasket. Så det vil blivet meget dyrt, at indføre et system som ingen danskere kan programere til (først skal lære).