Danske regioner på studietur til USA for at se på HP-udstyr
Når de danske regioner til september drager imod USA for at kigge på hospitalsinfrastruktur, bliver det med HP som vært. Og selvom regionerne selv skal betale for turen, er skattekronerne ifølge koordinator og health care-ansvarlig i netværksafdelingen Heidi Have givet godt ud.
Turen går til Ann Arbor udenfor Detroit. Der ligger Veteran Affairs Medical Center, som HP har leveret it-infrastruktur til.
Og kodeordet er lagerstyring.
»En ting, der fylder rigtig meget, er sporing af ting. Hvor meget har man på lager, og hvor hurtigt kan man få det, hvis man ikke har det?,« siger Heidi Have til Version2.
Spørgsmålet bliver især relevant, når man snakker om sterilisering af instrumenter, som ifølge Heidi Have fylder meget i hospitalssammenhænge. Det er nemlig ikke altid, at folk husker at skrive ind når de tager et instrument, da tingene i sagens natur går hurtigt på et hospital.
Det system, som HP har installeret på Ann Arbor Veteran Affairs Medical Center, indebærer, at alle instrumenter og udstyr har et lille chip indopereret, så det automatisk bliver registreret, når et instrument bliver fjernet fra lageret.
Og skal instrumentet til sterilisering, hvilket det jo ofte skal, så registrerer systemet også, hvornår instrumentet er sterilt og klar til afhentning.
Regioner på rekognoscering
Regionerne betaler selv for turen til Detroit.
Og selvom Detroit for nyligt gik i betalingsstandsning, skulle det ifølge Heidi Have ikke ske for regionerne på baggrund af turen.
»Den danske stat er ved at renovere og nybygge sygehuse for 41 milliarder kroner. Vi er derovre i tre dage, det koster ikke så voldsomt meget. Jeg mener, at alle nyder godt af det, også mig som borger og bruger af en hospital, det er jo også mine skattepenge, der går til det,« siger Heidi Have til Version2.
Region Nordjylland har netop meddelt, at de også deltager i studieturen, så nu er regionerne fuldtallige.
Fordelene er ifølge Heidi Have store for både regionerne og HP. Regionerne får et indblik som de ikke ville kunne have fået hjemmefra, og HP kan komme helt tæt på, hvad de enkelte medarbejdere helt konkret har brug for i deres daglige arbejde. Det hjælper både firmaet med konceptudvikling og problemløsning.
Og ifølge Heidi Have handler det ikke bare om at sælge.
»Der er mange af tingene, som vi har leveret derovre, som vi slet ikke kan levere i Danmark,« siger Heidi Have til Version2.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.