Danske politikere forstår ikke kunstig intelligens: »De fleste famler i blinde«

Illustration: Khakimullin, BigStock
Politikerne på Christiansborg skal sikre, at vi har en fornuftig og dækkende lovgivning, men både it-eksperter og politikerne selv mener ikke, at de danske lovgivere forstår kunstig intelligens.

Vi er i stigende grad mere afhængige af kunstig intelligens i form af machine learning og algoritmer, men de danske politikere, der bør sikre, at vi har ordentlig lovgivning på området, forstår ikke, hvordan hele området fungerer.

Det viser en ny rapport, som Microsoft Danmark har lavet, skriver Finans.

Læs også: Margrethe Vestager kræver gennemskuelige algoritmer: Ikke nok at pege på sort boks

Microsoft bad både politikere og it-eksperter vurdere, om Christiansborg-politikerne er i stand til at vurdere og forstå teknologien, og 82 pct. af besvarelserne mener ikke, at politikerne har nok viden - 43 pct. svarer »slet ikke«, mens 39 pct svarer »i mindre grad«.

Til sammenligning svarede 0 pct, at politikerne »i høj grad« har den nødvendige viden.

»Famler i blinde«

Dansk Erhverv mener ikke, at man nødvendigvis behøver forstå alt det tekniske for at forholde sig til de samfundsmæssige perspektiver og faldgruber for kunstig intelligens, men understreger samtidig, at de danske politikere ikke har den nødvendige viden.

»De fleste folketingspolitikere famler i blinde, når det handler om kunstig intelligens. For mange af dem er begrebet abstrakt eller helt på månen ligesom i resten af befolkningen,« siger Janus Sandsgaard, fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhverv til Finans.

Direktøren for Microsoft Danmark mener dog, at det er positivt, at politikerne selv erkender deres manglende viden på området.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Jensen

"Det viser en ny rapport, som Microsoft Danmark har lavet". Men beskriver M$ sandheden? Microsoft ser et stort salgspotentiale i AI, så selvfølgelig skal de hype det. Det bedste forsvar er et angreb. Når nu kunderne ikke vil have det, så går vi efter politikkerne. De forstår det heller ikke. Lidt i samme stil som IBM hyper BlockChain. Der gik 3 mdr. før Mærsk fandt ud af at BlockChain alligevel ikke kunne tilføre deres forretning værdi og opgav BlockChain. Hvad bilder de sig ind, når nu IBM siger noget andet?

  • 2
  • 1
#5 Thomas Jensen
  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere