Danske Playdead overvejer at flytte spilfirmaet til USA

Udviklerne bag spillet Limbo efterlyser bedre betingelser i Danmark for spiludvikling og har kig på at flytte til USA, hvor der er mulighed for statsstøtte og skattefordele.

Det lille danske spilfirma Playdead Games, der sidste år fik skabt sig et stort navn med det stemningsfulde spil Limbo til Xbox Live, har kig på at flytte firmaet til udlandet. Det skriver dagbladet Børsen.

Det er de bedre muligheder for at få statsstøtte og skattefordele i forbindelse med opstart af en spilvirksomhed i blandt andet USA og Canada, der lokker danskerne.

»Hvis vi fik muligheden for at flytte hele butikken til USA, så ville vi gøre det,« siger direktør Dino Patti fra Playdead Games til Børsen.

Foreløbig bliver firmaet dog i Danmark, men det kun, fordi der er nogle produktionstekniske ting, der står i vejen for at rykke virksomheden til eksempelvis Californien.

Dino Patti efterlyser en bedre støtteordning i Danmark for at udnytte det potentiale, der findes for opbygningen af en dansk spilbranche.

»Hvis den skal spire, så er det nu, der skal vandes. Men det går alt for langsomt, den her branche rykker utrolig hurtigt,« siger han til Børsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Michael Peters

I Dagens Danmark lever vi hver eneste dag med store statslige- og EU-tilskud. Når du kommer sukker i din kaffe tænker du så også på bistandsklienter ??? Det var dog en underlig holdning.

Fakta er at diverse lande støtter forskellige tiltag og her er spilbranchen ikke nogen undtagelse.

Der er på ingen måde tale om bistandsklienter, men om en business, der er større end vindmøller (som i Jørgens termonologi altså også er bistandsklienter) så selvfølgelig skal vi større Dansk spil udvikling.

Spil på nettet, mobiltelefoner og andre medier, er en af de Business der helt undgik finanskrisen og der omsættes hver år for så mange penge, at vi I Danmark kan drage enorme fordele af at være med.

Jeg håber at der er andre der kan se hvor vigtig en eksportvare dette er.

Husk at spillet de har udviklet har gjort dem meget anerkendt (uden bistandshjælp) og dermed har de bevist at de kan tjene mange penge hjem til Danmark.

Laad os hellere få en lødig argumentering.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere