Danske organisationer undersøger neddrosling af cloud

9. november 2022 kl. 09:10
Danske organisationer undersøger neddrosling af cloud
Illustration: Sergey Nivens/Bigstockphoto.com.
Mange danske organisationer kigger på mulighederne for at neddrosle deres cloud-forbrug lige nu, lyder det fra it-konsulentvirksomheden Crayon.
Artiklen er ældre end 30 dage

Flere virksomheder og andre organisationer er i færd med at sænke deres forbrug af cloud-tjenester lige nu, og der kan være mange penge at spare ved at optimere sit cloud-forbrug.

Det skriver Computerworld, der har talt med Allan Jakobsen, administrerende direktør i Crayon i Danmark, som beskæftiger sig med optimering af cloud og software.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Når man har et cloudsetup og har migreret mange applikationer til en cloudløsning, så er det nemt at bruge, og det er nemt at sætte nye workloads op i en cloudløsning, så hvis man ikke får lavet en god governance om, hvem der må hvad i ens cloudmiljø, så kan man havne i en situation, hvor man ikke føler, man har kontrol over sit cloudforbrug,« siger han til Computerworld om årsagen til, at mange er interesserede i at optimere.

Public cloud-tjenester vil i Europa blive mindst 30 procent dyrere i løbet af det næste år, vurderer analysehuset Canalys.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger