Danske Nokia-brugere hader deres telefon

Nokia-brugere er generelt meget utilfredse med deres telefon, hvorimod iPhone-brugere er ellevilde. Brugeroplevelsen på æbletelefonerne er i top, mens Nokia'er er håbløst stenalder-agtige at bruge.

En undersøgelse fra webbureauet Dwarf viser, at Nokia skraber bunden af popularitets-barometeret hos brugerne.

De bedste telefoner som HTC og Apple har fans i hobetal, mens Nokia fortrinsvist har utilfredse brugere. Beregner man den såkaldte ambassadørgrad, der baserer sig på Reichheld, scorer Apple 61 procent, mens Nokia får en negativ ambassadørgrad på -31 procent. Resultatet baserer sig på 2900 personers besvarelse af et spørgeskema.

Det betyder, at næsten ingen ejere af Nokias telefoner vil anbefale deres venner og familie at investere i en tilsvarende telefon fra den finske producent.

HTC følger Apple tæt i målingen. HTC-telefoner kører overvejende med Android, men har også introduceret WP7 på nogle nyere modeller. HTC er faktisk den eneste aktør, som ikke er koblet helt af i forhold til Apples iPhones popularitet.

Apple vinder markedet

»Der er ingen, der hopper tilbage i Nokia folden, når de først er smuttet. De andre mobilproducenter skal fokusere på at erobre unge nye telefonejere, der aldrig har været Apple brugere, og naturligvis forbedre brugerinterfacet i deres egne telefoner. Nye telefoner bliver løbende introduceret på markedet, og Apples position er ikke slået i granit, men i øjeblikket er de og HTC lysår foran konkurrenterne i brugeroplevelsen, der afspejles i målingen,« lyder det blandt andet i rapporten.

Grunden til Apples store succes på smartphone-markedet skal findes i brugervenligheden:

»Grundlæggende er det ikke netværksdækningen, der er et problem i Danmark. Når de forskellige telefoner performer så forskelligt, afspejler det, at brugervenligheden varierer markant. Fra oldnordisk, langsom og teknisk til super intuitiv og designlækker. Prisen vil selvfølgelig stadig holde nogle folk væk fra dyre iPhones og Incredible fra HTC, men tallene taler deres tydelige sprog: Apple og HTC vil fortsætte med at vinde markedsandele – Nokia vil bløde.«

»Der er ingen, der hopper tilbage i Nokia folden, når de først er smuttet. De andre mobilproducenter skal fokusere på at erobre unge nye telefonejere, der aldrig har været Apple brugere, og naturligvis forbedre brugerinterfacet i deres egne telefoner. Nye telefoner bliver løbende introduceret på markedet, og Apples position er ikke slået i granit, men i øjeblikket er de og HTC lysår foran konkurrenterne i brugeroplevelsen, der afspejles i målingen.«

Det skal dog nævnes, at nogle af de brugere, som blev adspurgt, ikke havde en smartphone og måske i stedet en ældre Nokia, hvilket kan have betydning for deres svar. Man vil måske ikke i samme grad udtale sig positivt, hvis man ikke har det nyeste grej på markedet. I undersøgelsen havde 2100 en telefon med mulighed for internetbrowsing. 963 personer havde en smartphone, dvs. en telefon med mulighed for både internetbrowsing og download af applikationer, og resten havde en ældre type telefon uden disse muligheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (24)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Peter Jespersen

Er superglad for min N900, det er stadig den mest spændende enhed på markedet - for mig er det Nokia og deres dispositioner/strategi, der er problemet.

En iPhone ?? Aldrig - Apple conceptet med at binde alt op på iTunes er snot-irriterende og hæmmende. iOS brugergrænsefladen er så kedelig at ..... ja - i lårtykke stråler - så kan der være nok så mange spildte animationer.

 • 0
 • 0
Bjarne Rasmussen

Jeg er så heldig at have en af hver (en Android og en Nokie) og synes de hver især kan noget - Nokiaen er klart bedst til at være telefon; har som ofte bedst signal, langt langt længere batteritid, fylder mindre, virker mere robust og skaber generelt mindre problemer - tilgenglæd har jeg aldrig brugt den til online-stuff som e-mail, facbook, osv - så er super glad for begge.

 • 0
 • 0
Lars Andersen

Jeg havde en Nokia E71 før. Var også glad for den.

Men så fik jeg en Samsung Galaxy S. Det er et kæmpe spring fremad. Sådan en E71 virker temmelig gammeldags i sammenligning. Bare det at apps installerer problemfrit og lynhurtigt.

Ned E71 prøvede jeg at installere Ovi maps. Det tog timer, og adskillige mislykkede installs. Faktisk fik jeg aldrig en installation, der meldte "succes", men app'en kunne dog godt køre alligevel.

Det er ikke noget under, at Nokia kæmper for tiden.

 • 0
 • 0
Morten Fordsmand

Måske hænger det sammen med at folk der bruger spidsen af en jetjager på en bil eller telefon ikke er meget for at indrømme at de ikke har gjort et specielt godt køb?

Nu tilhører jeg den oldtidsrace, der troede at en telfon var til at overføre lyd med. tele=fjern fon=lyd

 • 0
 • 0
Esben Rasmussen

Hvis det er sådan, at folk med traditionelle "dumb"-phones, har skullet sidde og svare "Det kan min ikke" til flere spørgsmål, hvorefter spørgeskemaet runder af med: "Vil du anbefale din telefon til familie og venner?", så er det et pragteksempel på priming.

Ved at spørge ind på bestemte måder og til bestemte ting, skaber man en opfattelse i hovedet på folk (som muligvis ellers var godt tilfredse med deres telefon) om at deres telefon er oldnordisk og derfor er lige til skraldespanden - og hvem vil anbefale sådanne telefoner til familie og venner?

Først når jeg ser spørgeskemaet, vil jeg stole på denne konklusion.

 • 0
 • 0
Dennis Krøger

Jeg er gået fra at elske min N900, til stille og roligt at begynde at hade den, mest fordi det er totalt abandonware. I starten blev bugs stille og roligt fikset, men nu er det en død telefon.

Man kunne gå til Meego eller Nitdroid, men ingen af delene er i nærheden af at være stabile nok.

 • 0
 • 0
Villy H Nielsen

Er der nogen der vil forklare mig, hvorfor Apples produkter er så populære?

Steve Jobs Apple chef, Citat:

"These are curious times just now for Java. In one and the same month, Steve Jobs stands up, and declares, referring to language support on the new Apple iPhone. "Java’s not worth building in. Nobody uses Java anymore. It’s this big heavyweight ball and chain."

Dette betyder at Apples platforme (Iphone Ipad etc.) ikke kan tilgå websites, hvor Java er indbygget. Undskyld os "dinosaurer", men vi er vel stadigt nogen stykker, der mener det er fornuftigt at kunne tilgå Java baserede løsninger, NemID fx.....

SÅ, hvorfor er Iphone etc. så populære?

På forhånd tak for hjælpen.

mvh Villy H Nielsen

 • 0
 • 0
Tine Andersen

Den der meget gamle 3510i- tjener nu godt mit formål. Men jeg har så heller ikke behov for en fon, der kan alt mulig mærkeligt. Det har jeg min pc til.

Men jeg er nok håbløst gammeldags, af typen, der ikke slår skruer i med hammer, men har værktøj, der passer til deres funktion.

Men som med fysiske værktøjer- så er multifunktions dimser som regel noget slemt l* , der hverken kan det ene- eller det andet. Jeg har brug for at ringe/sende en sms. Herude på bøhlandet er der eventyrlig dårlig datadækning- så glem det fancy.

Mvh Tine- der overvejede en DORO-fon, men de kan ikke sende sms. ;-)

 • 0
 • 0
Deleted User

"Vil du anbefale din telefon til venner og familie", svar på en skala fra 1 til 10.

Hvis man svarer 6 eller derunder så "hader" man åbenbart sin telefon. Jeg har særdeles svært ved at følge sporet fra tallene til overskriften, det er lige som om at nogen har taget en historie som vi egentlig allesammen kender i forvejen og så lavet en ny historie af den som så virker som en nyhed, selvom den overhovedet ikke er det.

 • 0
 • 0
Lars Tørnes Hansen

Af smartphones har jeg en Nokia N95 II (Symbian) og LG optimus GT540 (Android) telefon.

Min LG er værre end Nokia telefonen, når det kommer til performance, og GSM/3G og WiFi netværk, kun i GPS er LGen bedre. LGen suxs, fordi den har det med ret ofte at fryse fuldstændigt, hvilket man løser ved at banke bag på telefonen et par gange - snak om dårlig elektronik med dårlig performace.

N95 mobilen derimod er hurtig (har ikke den berygtede langsomme Symbian), og den virker rigtig godt på telefon netværk. Jeg har en ekstern GPS der virker over Bluetooth, den virker også fint sammen med N95eren. Grafisk ser LGeren da pænere ud end på N95eren, men LGen er betydeligt langsommere til grafikken end N95eren. GUIen på N95eren gør det skal godt og altid meget hurtigt (slet ingen ventetid i enhver funktion).

Rigtig uheldigt at Nokia ikke fik løst deres måde at lede deres virksomhed på, men i stedet greb til desperate metoder. Vi får se om det går godt med Microsoft telefon software. Der skal nu nok være nogle kunder til dem også - bare ikke så mange, som hvis Nokia var gode ledelsesmæssigt til at bruge de idéer ingeniørerne kom med. Det er altid en dårlig ide at lægge et kæmpe bureaukrati i form af en ledere, der ikke tør/kan noget

 • 0
 • 0
Erik Gertsen

Der blev lavet en undersøgelse der strakte sig over 2900 personer. 2100 havde internet-telefoner 963 havde smartphones resten havde dumbphones.

Hmmm, der er gonnok no'ed galt, ikke?

Men derudover har jeg en Nokia 6110 navigator, og den kan det som den er designet til: Ringe, sende SMS og MMS samt navigere. Og den virker prods jeg har tabt den nogle gange. Ikke altid et blidt fald. Eneste ulempe er at jeg ikke kan opgradere mine maps gratis.

Så jeg afventer at Nokia får styr på sine smartphones inden jeg køber en. Har ingen hast når den jeg virker, og virker godt.

:-)

 • 0
 • 0
Claus Andreaseen

Det er mig stadigvæk en gåde, hvordan man kan opfatte en Iphone som en god telefon. Enhver der har prøvet og ejer en Iphone ved da hvor irriterende Itunes er og hvor lidt man egentlig kan og må med den telefon. Samtidig er bruger interfacet elendigt at arbejde med. Jeg er nu gået over til HTC med Android 2.2 og dette spiller i forhold til Iphone´s iOS4. Hvor er det rart at få friheden tilbage , have markedets bedste brugerinterface med en HTC Sense overbygning. HTC vil der også stå på min næste telefon som er stabil og jeg oplever aldrig problemer med den.

 • 0
 • 0
Per Gøtterup

Min første mobil var en Ericsson... GH174 hed den og det var topmodellen tilbage i 1993. Jeg har siden haft et utal af Ericsson, Sony Ericsson og Nokia modeller. Jeg havde verdens først apps-baserede 'smartphone', nemlig Sony Ericsson P900. Jeg har dog siden HTC Magic stort set ikke haft andet end HTC. Jo, en Sony Ericsson X10 mini pro har jeg da også haft, men jeg vender hele tiden tilbage til HTC (og altid Android). Min nuværende er en HTC Sensation og den er jeg i den grad glad for. Eneste 'fejl' ved den er at den ikke har en AMOLED skærm som HTC Desire (som jeg også har haft) jo har. Alt andet er perfekt, også lydkvaliteten som nogen anmeldere har brokket sig over - hos mig er der absolut ingen problemer.

 • 0
 • 0
Johnnie Hougaard Nielsen

As Bad As It Seems Now, Nokia's Future Looks Worse: http://www.businessweek.com/technology/as-bad-as-it-seems-now-nokias-fut...

Konkurrenterne stormer jo til gengæld frem, bortset fra det meget lunkne WP7 marked. Jeg er bange for at Nokia brand-værdien er så brudt så kraftigt sammen at NoWin satsningen på WP7 ikke bliver nogen storsælger - men den har til gengæld fået andre licenstagere til at indse at de ikke skal satse på det marked.

Jeg har allerede forladt den synkende skude for brugere af Nokia-telefoner. Mine lommer har nok i ét styk elektronik, og her er det med telefon og SMS blot en sekundær (men dog nødvendig) funktion.

 • 0
 • 0
Christian Wilken

Jeg synes nu bestemt ikke at Maemo er abandomware. CSSU (Community Seamless Software Updates) lever da i bedste velgående: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=69116 http://wiki.maemo.org/Community_SSU http://wiki.maemo.org/Community_SSU/Changelog

Jeg ville ønske at Nokia ville frigive N950 så jeg kunne blive et par år længere i Nokia stalden... Ku' godt bruge en nyere processor og mere RAM, selvom min N900 er OC'et og optimeret på alle leder og kanter... ;)

Nokia N9 (Meego) dur ikke til mig da jeg VIL ha' HW keyboardet og da jeg ikke er fan af hverken Android eller iOS, ser jeg ikke anden mulighed end at beholde min elskede N900... :)

Sagen er den at jeg ikke vil "nøjes" med noget der "minder" om et Linux OS... ;)

Indrømmet, det er en nørde mobil for de få, men der er stadig ingen mobil der kan matche den i mine øjne.

 • 0
 • 0
Maxx Frøstrup

Jeg må nok læne mig op ad Nokia folket, da jeg har haft det siden puha da jeg er gammel. Jeg synes det er lidt sjovt at se hvordan folk bruger, køber, vælger og skifter deres telefoner. Og egentlig så meget andet udstyr ditto.

For mit vedkomne køber jeg disse ting med henblik på de "aldrig" skal skiftes ud, det betyder lange undersøgelser, tests, læsning af anmeldelser, se på Real-life folk der har noget tilsvarende. Jeg tror jeg har skiftet telefon 4 gange siden 95? En 3210 som virker endnu, og er min reserve (var)! En N-Gage, og den var faktisk med henblik på hele smartphone alderen, det viste sig så at den ikke helt kunne hvad den lovede, men så kunne den leges med, og ringe SMS virkede jo trods alt. 9500 Communicator er, vi kan alle huske den store mursten, der havde jeg den smartphone jeg troede jeg købte med N-Gage, og den havde faktisk kun et enkelt problem (ingen java). Den blev opgraderet til en E71'er som jeg lige p.t. har forlagt, denne er dog stadig smartphone nok til at virke med næsten alt og den gør det egentlig godt, også OVI maps og marked. Det er en 2-3 trins raket, men når først den er med i deres apps ting, så kan den fint. Jeg render P.T. rundt med en C6, som er det tætteste på en E7 jeg lige kommer foreløbeligt, Årsagen var at jeg som telefon ansvarlig jo bliver nødt til at vide lidt om dyret hvis jeg skal hjælpe andre. Den er ejg stille og roligt begyndt at hade. Det er en smart phone, men den er tungere at danse med en min E71 som jeg overvejer at vende tilbage til (kraftigt). jeg tror mit største problem er Touch, det har sine fordele men det har også sine ulemper. Med mit begrænsede forhold til henholdsvis Iphone og HTC, holder jeg mig stadig til at det ser sgu flot ud, men jeg kender ikke systemerne godt nok til at få det til at danse i takt. Men jeg begynder at opdage flere og flere ting hvor Android og Ios simpelthen bare ikke er med, hvor Nokia's system faktisk virker.

Det største problem med Nokia er ofte at man lige skal vende sig til deres tankegang, og med deres nye interface er alle lidt på spanden, selv os gamle hunde.

Jeg anbefale Nokia telefoner til dem som rent faktisk kan bruge dem, ellers kan de jo bare købe what-ever, en dory måske ;) Når Nokia'en virker så virker den altså godt, den falder dog lige så tungt.

 • 0
 • 0
Per Erik Rønne

@Morten Fordsmand:

Måske hænger det sammen med at folk der bruger spidsen af en jetjager på en bil eller telefon ikke er meget for at indrømme at de ikke har gjort et specielt godt køb?

Nu tilhører jeg den oldtidsrace, der troede at en telfon var til at overføre lyd med. tele=fjern fon=lyd

Ja, en telefon er til at overføre lyd med. Men en smartphone er såvel en PDA som en telefon.

Jeg kunne ikke undvære min iPhone 4, der suppleres ganske fortrinligt med min iPad 2.

Det er grundlæggende applikationerne der gør forskellen.

 • 0
 • 0
Per Erik Rønne
 • 0
 • 0
Bjørn Damborg Froberg

Utroligt go' kommentar. Thumbs up.

Jeg er super lykkelig for at jeg valgte en N8'er frem for alt andet på markedet. Men jeg havde så også i optikken at jeg godt kunne bruge et digital kamera, og det var jo to ting på én gang.

Det bedste kamera er det man har med sig og jeg har haft stor glæde af min N8'er.

At der er visse ting den ikke er så god til er så hvad det er, men man kommer langt med Ovi Maps & Opera i stedet for den indbyggede browser.

Jeg er så heller ikke typen der gider have mails på telefonen, jeg har min kalender der bliver synkroniseret, men mails for alle mine 9 mail konti bliver tjekket på den trofaste stationære.

 • 0
 • 0
Peter Rude

Jeg har ikke et øjeblik fortrudt at jeg købte en N95. Kameraet et super godt og den indbyggede IP telefon gør at jeg kan tale til dansk lokaltakst overalt i verden. Den synkroniserer med min Google kalender og mine 4 imap mail konti, og GPS'en koster ikke datatrafik. Det eneste jeg mangler et at kunne bruge blitzen som lommelygte :). Det er dog min sidste Nokia, grundet aftalen med Microsoft. Jeg havde ellers glædet mig til Meego.....

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere