Danske netaviser ét skridt nærmere videostreaming over IPv6

Det danske streaming-firma Xstream, som leverer platformen til flere store danske netmediers videostreaming, har indgået et partnerskab med Solido, som blandt andet giver mulighed for IPv6.

Den første brik til at kunne levere video over internetprotokollen IPv6 er nu på plads for det danske streaming-firma Xstream, som har indgået et partnerskab med hostingfirmaet Solido Networks.

Xstream leverer platformen til streaming af video og lyd for en række store danske netmedier som eksempelvis Ekstra Bladet, og i 2012 leverede firmaet 2,8 milliarder streams til danskerne.

Partnerskabet med Solido betyder blandt andet, at Xstream får adgang til hostingfirmaets IPv6-infrastruktur, men det er ikke ensbetydende med, at streamingen kan tilbydes over protokollen lige foreløbig.

»Det er noget, vi kigger på hele tiden. På et tidspunkt vil vi være nødt til at kunne det, og vi har heller ikke noget i mod at være blandt de første til at gøre det og køre både IPv4 og IPv6. Men der skal være en efterspørgsel på det,« siger systemadministrator Thomas Hector fra Xstream til Version2.

Problemet er det samme, som fortsat plager udbredelsen af IPv6, nemlig at der mangler de sidste led af kæden fra teleselskabernes backbone-netværk og ud til forbrugerne.

Selvom flere internettjenester i dag er tilgængelige med en IPv6-adresse på eksempelvis deres webservere, og internetudbyderne understøtter protokollen på deres netværk, så tilbyder de fleste store internetudbydere i Danmark ikke en IPv6-forbindelse til almindelige danske internetkunder.

Samarbejdet mellem Solido og Xstream skal i første omgang sikre Xstream redundante højkapacitetsforbindelser til en lang række internetudbydere, mens Xstream selv står for driften af hardwaren i Solidos datacenter hos Interxion i Ballerup.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mads N. Vestergaard

Hvor er det dejligt at se at nogle tager IPv6 seriøst, og vælger en udbyder der har enablet det.

Men, når det kommer til udtalelsen:

Det er noget, vi kigger på hele tiden. På et tidspunkt vil vi være nødt til at kunne det, og vi har heller ikke noget i mod at være blandt de første til at gøre det og køre både IPv4 og IPv6. Men der skal være en efterspørgsel på det

Syntes jeg det er ærgeligt, hvad med at gå igang, drage erfaringer med det, og bare enable det, og se hvor meget trafik det vil gi' ?

Det er sjovere at drage erfaringer, mens man kan, fremfor når der lægger en konkret ordre på blokken.

Derudover giver artiklen heller ikke meget mening, ja xStream har valgt en ny udbyder, og tillykke til Solido med ordren, det er helt sikkert et godt valg.

Men derudover er vi rent informativt ikke blevet meget rigere.

Hvis grunden netop var at Solido kunne IPv6, ville vi være bedre stillet, og i såfald, lad os høre, hvilke kriterier xStream har haft for ny udbyder, hvad de har kigget på og hvad andre er dømt nede på, men i skrivende stund, kan jeg kun se ovenstående som en nyhed om at de har skiftet udbyder.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere