Danske myndigheder undersøger Apple/Google-samarbejde om corona-app

6. maj 2020 kl. 09:001
Danske myndigheder undersøger Apple/Google-samarbejde om corona-app
Illustration: petovarga / Bigstock.
Digitaliseringsstyrelsen har tidligere meldt ud, at man helst ikke ville basere den danske kontaktsporings-app på frameworket fra Apple og Google. Nu undersøger man ifølge sundhedsministeren alligevel mulighederne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De danske myndigheder har fået betydelig kritik for at have valgt en centraliseret tilgang til opbevaring af data fra en kommende app til kontaktsporing i modsætning til for eksempel Tyskland.

Tyskerne meldte for nylig ud, at myndighederne her vil basere deres app på den decentrale løsning fra Apple og Google. Nu tyder det altså på, at kritikken har vundet genklang hos den danske regering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er det nemlig stadig en mulighed, at også den danske app, der udvikles af Netcompany, kommer til at basere sig på de amerikanske it-giganter.

»Det er denne teknologi, der kan understøtte en decentral opbevaring af data til smittesporing, og vi undersøger, hvordan denne nye teknologi mest hensigtsmæssigt kan bruges i den danske app til smittesporing,« lyder det i et ministersvar fra Magnus Heunicke.

Den danske corona-app skulle være udkommet omkring 1. maj, men er forsinket.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. maj 2020 kl. 15:58

Udover at forholde sig til risici (datasikkerhed og hacking) ved de forskellige muligheder for app-design, savner jeg at vi beskæftiger os med ejerskabet til data:

  1. virksomhedernes ejendom - den amrikanske model
  2. statens ejendom - den kinesiske
  3. borgernes / vores personlige ejendom - EU's model Ikke mindst nu hvor Tyskland har lagt sine æg i Apple/Googles rede...