Danske myndigheder undersøger Apple/Google-samarbejde om corona-app

Illustration: petovarga / Bigstock
Digitaliseringsstyrelsen har tidligere meldt ud, at man helst ikke ville basere den danske kontaktsporings-app på frameworket fra Apple og Google. Nu undersøger man ifølge sundhedsministeren alligevel mulighederne.

De danske myndigheder har fået betydelig kritik for at have valgt en centraliseret tilgang til opbevaring af data fra en kommende app til kontaktsporing i modsætning til for eksempel Tyskland.

Tyskerne meldte for nylig ud, at myndighederne her vil basere deres app på den decentrale løsning fra Apple og Google. Nu tyder det altså på, at kritikken har vundet genklang hos den danske regering.

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er det nemlig stadig en mulighed, at også den danske app, der udvikles af Netcompany, kommer til at basere sig på de amerikanske it-giganter.

»Det er denne teknologi, der kan understøtte en decentral opbevaring af data til smittesporing, og vi undersøger, hvordan denne nye teknologi mest hensigtsmæssigt kan bruges i den danske app til smittesporing,« lyder det i et ministersvar fra Magnus Heunicke.

Den danske corona-app skulle være udkommet omkring 1. maj, men er forsinket.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Nils Ekner

Udover at forholde sig til risici (datasikkerhed og hacking) ved de forskellige muligheder for app-design, savner jeg at vi beskæftiger os med ejerskabet til data: 1. virksomhedernes ejendom - den amrikanske model 2. statens ejendom - den kinesiske 3. borgernes / vores personlige ejendom - EU's model Ikke mindst nu hvor Tyskland har lagt sine æg i Apple/Googles rede...

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere