Store koncerner med en omsætning på den anden side af en milliard kroner kan tilsyneladende godt klare sig med software til økonomistyring i light-klassen.
I hvert fald har omkring 15 procent af virksomhederne i Danmark med en milliardomsætning valgt et ERP-system, som falder i kategorien ’lille’, altså er beregnet til små virksomheder med en håndfuld ansatte.
Det viser dette års udgave af rapporten ERP i Danmark, som konsulentfirmaet HerbertNathan & Co. udgiver.
Et lille ERP-system kan for eksempel være Microsoft Dynamics C5 eller det cloud-baserede E-conomics, mens den anden ende af skalaen rummer SAP-systemet Business Suite og Oracle E-business Suite til helt store firmaer.
Men selvom det kan virke pudsigt, kan det give god mening, forklarer Herbert Nathan, direktør for firmaet af samme navn.
»Selvom man er stor, betyder det ikke altid, at man også er kompleks. Der findes store virksomheder i Danmark, der har en relativ enkelt forretning, og som kan nøjes med Navision,« forklarer han til Version2.
En anden forklaring på fænomenet er, at nogle store virksomheder er sammensat af mindre enheder, for eksempel gennem opkøb, som kører et selvstændigt ERP-system.
»Så har man forskellige systemer i hver division, og så en løsning på toppen, som konsoliderer det hele,« siger Herbert Nathan.
Han har delt markedet op i små, mellem og store ERP-systemer, og blandt de virksomheder med en milliardomsætning, er det 65 procent, som bruger et af de ’store’ systemer, mens cirka hver femte har valgt en ’mellem’-løsning.
Modsat er der også cirka 15 procent af de mindre virksomheder, med en omsætning på under 250 millioner kroner, som har valgt et ERP-system fra enterprise-klassen, selvom den slags typisk kommer med et heftigt prisskilt.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.