Danske Lumigon stadig usikker på lanceringsdato for super-Android

23. oktober 2012 kl. 10:157
Danske Lumigon stadig usikker på lanceringsdato for super-Android
Illustration: Lumigon.
Den danske mobilproducent Lumigon har lovet, at deres nye T2-flagskib skulle være klar 'sidst på sommeren eller begyndelsen af efteråret.' Marketingdirektøren forklarer forsinkelsen med en henvisning til sidste weekends exceptionelt gode vejr.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den danske mobilproducent Lumigon er angiveligt lige på trapperne med det kommende flagskib T2. Men firmaet har flere gange været ramt af forsinkelser, og lige nu er det et åbent spørgsmål, hvornår telefonen bliver sendt på markedet.

Ifølge firmaets seneste udmelding skulle T2 have været lanceret »sidst på sommeren - allersenest i starten af efteråret«.

Seneste produktbillede af Lumigon T2 hentet fra firmaets hjemmeside.
Men telefonen er stadig forsinket. Version2 har endnu engang forsøgt at få et svar fra Lumigon om, hvordan kunderne kan forvente at se telefonen i handlen. Lumigons marketingsdirektør Pekka Kotiranta svarer her på spørgsmål:

I lovede tidligere på året, at telefonen ville ligge klar "sidst på sommeren eller først på efteråret." Det er vel nu?

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jamen synes du ikke, det var meget godt vejr her i weekenden?‚« spørger Pekka Kotiranta og refererer til en af de varmeste weekender i oktober måned i Danmark.

Men Apple har lige lanceret deres iPhone 5, Nokia kommer med to nye Lumia-telefoner om få dage, Samsungs Galaxy S3 sælger som aldrig før og Google kommer med nye Nexus-telefoner. Skal I ikke snart i gang?

»Vi udtaler os ikke om lanceringsdatoen, før vi kommer tæt nok på til, at vi er sikre. Sådan er det nogle gange med tekonologi.«

Hvad er det, der forsinker jer med hensyn til T2-modellen? Er det noget hardware eller software?

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg vil stadig ikke udtale mig om den konkrete sag. Sådan er det.«

Så vi kan ikke forvente en T2-lancering inden årsskiftet? Eller kan kunderne måske øjne chancen for at lægge en danskudviklet smartphone under juletræet i år?

»Igen, vi har set os nødsaget til at lave en meget stram ‘no comments’ politik. Sådan er det bare. Det må du underskylde.«

Sådan bliver specs (måske)

T2-modellen ser ud fra de foreløbige billeder til at blive en ganske skandinavisk-inspireret telefon med hærdet glas og aluminium, som man kender det fra Apples iPhone 4 og 5.

Artiklen fortsætter efter annoncen

T2 bliver ifølge Lumigons hjemmeside udstyret med en 1.4 GHz Snapdragon processor, 1 GB ram, et 8 megapixel kamera, NFC-teknologi og kommer til at køre på Android 4.0.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
23. oktober 2012 kl. 13:20

Hvis de der (måske) specs bliver til virkelighed, får de meget svært ved at konkurrere. Bortset fra NFC, så findes det alt sammen i dag i fx en Huawei Honor til 1800 kr. Honor udkom for øvrigt allerede ved årskiftet.

5
23. oktober 2012 kl. 13:33

Efter at have kigget lidt på deres hjemmeside, kan jeg selvfølgelig godt se at Lumigon forsøger at tilbyde lidt mere (indbygget tv remote, skandinavisk design). Prisen bliver jo så nok også derefter. Spændende om der er et markede for det...

3
23. oktober 2012 kl. 13:08

...være gået op for alle, at der er tale om en practical joke! Simpelthen en happening, for at udstille folks naivitet. Og måske for at vise, at man med en lækker gadget - eller rettere et billede og en beskrivelse af en lækker gadget, kan sætte normalt velfungerende gadget junkies' dømmekraft helt ud af funktion.

Projektet er lykkedes, beviset er ført: Det ér muligt at opbygge en veritabel kultstemning omkring veltalenhed og lækre billeder.

..se bare Apple..

6
23. oktober 2012 kl. 21:11

Apple sælger i 100 milioner af enheder, så det kan vel ikke rigtigt sammenlignes?

2
23. oktober 2012 kl. 12:44

Meget mystiske udtalelser. Det lugter lidt af fup. Man skulle tro de fleste firmaer ville være ivrige efter at få lidt reklame for deres kommende produkt.

Men en "no comment" politik omkring et generelt set, ret almindeligt produkt, som risikerer at forsvinde i mængden af etablerede storproducenters "super"-produkter, virker ret suspekt.

1
23. oktober 2012 kl. 12:35

Gad vide om der findes andet hardware i det firma end nogen photoshop billeder, som det ovenstående, og tilhørende spec-sheets.

Der er mange måder at tjene penge på, hvis man kan overbevise nogen investorer... Det her projekt minder mig om The Fantastic Cooperation med Tvede & Co. ved roret, lige før IT-boblen brast...