Danske kræftlæger afprøver IBM Watson

Ny rapport fremhæver mulige fordele ved kunstig intelligens i dansk sygdomsbehandling.

IBM Watson kan rådgive danske læger ved at gennemlæse røntgenbilleder og rådgive diabetespatienter om kost, konkluderer dansk rapport efter afprøvningsordning på Rigshospitalet. Det skriver Berlingske.

Rigshospitalets kræftafdeling, Finsencentret, har afprøvet IBM Watson på 30 patientcases, hvor computersystemet opdelte behandlingsmuligheder i tre kategorier fra anbefalet behandling, til overvejelse og ikke anbefalet behandling.

Der tages 80.000 årlige mammografiscanninger i Region Hovedstaden, hvor danske kvinder undersøges for brystkræft. IBM Watson kan vejlede om kliniske retningslinjer ud fra automatiseret billedgenkendelse.

Læs også: Hvordan skal vi konkurrere mod en IQ på 12.000?

»Watson kan ikke erstatte en læge, men vi har selv opfattelsen af, at behandling og diagnostik bliver noget mere og mere komplekst. Mængden af viden og litteratur, der beskriver, hvad man skal gøre og vælge, stiger eksponentielt og begynder at få et omfang, hvor man kan have god gavn af hjælp og støtte fra sådan én som Watson,« siger formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, til Berlingske.

Region Hovedstaden bør arbejdere videre med kunstig intelligens, anbefaler den nye rapport, og automatiseret billedgenkendelse har også oplagt anvendelse inden for rådgivning af diabetes patienter. IBM har udviklet en app, som patienter kan bruge til at tage billeder af kost for at vurdere bl.a. kalorieindhold.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere