Danske kræftlæger afprøver IBM Watson

24. marts 2017 kl. 07:51
Ny rapport fremhæver mulige fordele ved kunstig intelligens i dansk sygdomsbehandling.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

IBM Watson kan rådgive danske læger ved at gennemlæse røntgenbilleder og rådgive diabetespatienter om kost, konkluderer dansk rapport efter afprøvningsordning på Rigshospitalet. Det skriver Berlingske.

Rigshospitalets kræftafdeling, Finsencentret, har afprøvet IBM Watson på 30 patientcases, hvor computersystemet opdelte behandlingsmuligheder i tre kategorier fra anbefalet behandling, til overvejelse og ikke anbefalet behandling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der tages 80.000 årlige mammografiscanninger i Region Hovedstaden, hvor danske kvinder undersøges for brystkræft. IBM Watson kan vejlede om kliniske retningslinjer ud fra automatiseret billedgenkendelse.

»Watson kan ikke erstatte en læge, men vi har selv opfattelsen af, at behandling og diagnostik bliver noget mere og mere komplekst. Mængden af viden og litteratur, der beskriver, hvad man skal gøre og vælge, stiger eksponentielt og begynder at få et omfang, hvor man kan have god gavn af hjælp og støtte fra sådan én som Watson,« siger formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, til Berlingske.

Region Hovedstaden bør arbejdere videre med kunstig intelligens, anbefaler den nye rapport, og automatiseret billedgenkendelse har også oplagt anvendelse inden for rådgivning af diabetes patienter. IBM har udviklet en app, som patienter kan bruge til at tage billeder af kost for at vurdere bl.a. kalorieindhold.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger