Danske Kirkers Råd mister en million kroner i mailsvindel

Illustration: ShendArt/Bigstock
En falsk hastemail fra en falsk generalsekretær førte til, at kirkerådet fik stjålet halvdelen af sit årlige budget.

Danske Kirkers Råd blev hen over sommeren udsat for mailsvindel, idet en endnu ukendt person tog kontakt til en medarbejder hos kirkerådet og udgav sig for at være organisationens generalsekretær. 'Generalsekretæren' beordrede, at medarbejderen øjeblikkeligt sendte penge - i alt 997.000 kroner - til en håndfuld konti.

Det skriver Kristeligt-Dagblad.dk.

Den ansvarlige økonomimedarbejder anmodede i mail-korrespondancen om både bilag og forklaring på, hvad pengene skulle bruges til, og hvorfor de skulle overføres til de relevante konti, men svindleren, der udgav sig for at være kirkerådets generalsekretær, understregede sagens hast og beordrede medarbejderen til at sende pengene med det samme.

De 997.000 kroner er ifølge politiet fordelt over og sendt til tre forskellige konti i Rumænien og England. Banken har ikke stillet spørgsmål til de tre markante pengeoverførsler, og det var først, efter at den rigtige generalsekretær hos Danske Kirkers Råd, Mads Christoffersen, vendte tilbage fra sin sommerferie i starten af august, at man indså, at noget ikke var, som det skulle være.

Danske Kirkers Råd har indtil nu arbejdet med, at store overførsler skulle godkendes af både generalsekretær og økonomimedarbejder, men denne situation opstod, fordi arbejdsgangen aldrig har været formaliseret i kirkerådet. Fremover vil man sørge for, at denne typer overførsler ikke kan finde sted uden to underskrifter til banken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere