Danske it-virksomheder vil udnytte EUs digitale ambitioner: »Det er hele Europa nu«

Danske it-virksomheder vil udnytte EUs digitale ambitioner: »Det er hele Europa nu«
Illustration: Version2.
Danske it-virksomheder vil udnytte Danmarks digitale førende position på det digitale til at ekspandere forretningen ud over det europæiske kontinent.
26. april kl. 09:15
errorÆldre end 30 dage

Danske it-virksomheder ser stort potentiale i at sælge ydelser til den digitale omstilling af de andre europæiske lande.

Det skriver Børsen.

Læs også: Ransomware-gruppen REvil ser ud til at være tilbage efter anholdelser

Danmark indtager førstepladsen i EU-Kommissionens seneste Digital Economy and Society Index (DESI)-rapport, der måler og sammenligner medlemslandenes fremskridt i digitalisering. Det er blandt andet den høje tilslutning til brug af digitale offentlige services, der er årsag til Danmarks placering øverst på digitaliseringsskamlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt de it-virksomheder, der leverer offentlige services og har ambitioner om at ekspandere til flere lande uden for landets grænser er Netcompany, der vil være førende inden for it-services i Europa i 2030.

»For mig er store dele af Europa rigtig, rigtig spændende, fordi den digitale ambition i Europa er gået gevaldigt op over de sidste to til tre år. Det er hele Europa nu, der banker afsted på den digitale rejse,« siger adm. direktør i Netcompany André Rogaczewski til Børsen.

Læs også: T-Mobile bekræfter: Lapsus$ har hacket os

Dermed taler Netcompany og andre it-virksomheder ind i EU's målsætning om, at genstarte europæisk økonomi ved at bruge 20 pct. af EU's genopretningsfond på 5.600 milliarder kroner til digitale initiativer.

»Genopretningsfonden giver store eksportmuligheder for dansk erhvervsliv og kan bidrage til vækst og beskæftigelse i Danmark. For at sikre, at de danske styrkepositioner kommer i spil, har Udenrigsministeren etableret et partnerskab med centrale aktører i dansk erhvervsliv, der skal understøtte virksomhedernes muligheder for at eksportere til EU-lande i de sektorer, hvor genopretningsmidlerne udmøntes,« har Christian Staffeldt, der chefkonsulent i Udenrigsministeriet, tidligere sagt til Version2's søstermedie DigiTech.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger