Danske it-chefer klar med guldkortet

De danske virksomheder forventer stigende it-investeringer i 2008. Især investeringer i digitalisering af forretningsprocesser prioriteres højt.

Den globale økonomiske afmatning påvirker kun de danske it-chefer marginalt. En ny undersøgelse fra Dansk IT blandt foreningens it-chefer viser, at tre ud af fire it-chefer forventer øgede it-investeringer i 2008. En fjerdedel regner endda med at skulle bruge mere end 10 procent på ny it. Kun 4 procent forventer faldende it-investeringer.

Det er især investeringer i forretningsudvikling, der prioriteres højt. Således svarer 82 procent af it-cheferne, at investeringerne i digitalisering af forretningsprocesser vil være stigende. Hver tredje forventer endvidere, at disse investeringer vil stige med mere end 10 procent.

»Det virker som om den globale økonomiske afmatning og udsigten til afledte udfordringer for den danske økonomi ikke har påvirket lysten til at investere i it. Det kan meget vel hænge sammen med, at danske virksomheder i stigende grad tror på, at it faktisk kan tilføre forretningen værdi og er et af de centrale innovationsværktøjer,« siger næstformand i Dansk IT Klaus Kvorning Hansen i en henvendelse til pressen.

Klaus Kvorning Hansen er til daglig direktør i PenSam.

På trods af de øgede it-trusler på eksempelvis nettet ligger øget it-sikkerhed kun som nummer fire over de ti vigtigste indsatsområder.

Foran ligger - foruden it til at understøtte forretningen - it-servicemanagement og it-arkitektur. Sikkerhed har de to seneste år været it-chefens vigtigste prioritet.

»Når forretningsudvikling har overhalet it-sikkerhed i prioriteringslisten, kan det skyldes, at it-sikkerhed faktisk i stigende grad bliver integreret i og tilgodeset som en naturlig del af forretningsudviklingen sådan som det er blevet efterlyst i årevis,« siger Klaus Kvorning Hansen endvidere.

Undersøgelsen er foretaget i Dansk IT's it-chef-panel, der er sammensat af 175 offentlig eller privat ansatte it-chefer i små og store virksomheder. Undersøgelsen er blevet gennemført i perioden maj/juni i år. 74 it-chefer har deltaget i undersøgelsen.

Top 10 over de vigtigste indsatområder i 2008

 1. Forretningsudvikling
 2. It-service management (ITIL)
 3. Forretnings- og it-arkitektur (EA)
 4. Sikkerhed
 5. Brugeradministration
 6. Program- og projektledelse
 7. It-governance
 8. Portal- og webudvikling
 9. Forretningsanalyse
 10. Drift og vedligeholdelse af it-infrastruktur
 11. Dokumentation

På baggrund af 21 mulige indsatsområder har it-cheferne i undersøgelsen skullet vælge de fem vigtigste.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere