Danske HP-ansatte skal lære yoga

Det handler både om medarbejderens trivsel og om bundlinjen, når HP lancerer ny sundhedskampagne med yoga og rygestop på programmet for de 450 danske ansatte.

Næste gang, du støder på en medarbejder fra HP, bliver du måske mødt med en solhilsen og et langt og inderligt »hommmmmm!«.

It-virksomheden har nemlig sat gang i en 12 måneder lang sundhedskampagne, som byder på yoga, mindfullness og sundhedstjek til de 450 ansatte herhjemme.

HP Danmark har hyret Chris MacDonald, kendt sundhedsvejleder, til at stå i spidsen for Sund@hp, som initiativet kaldes:

»Sund@hp er et fantastisk initiativ med en bred tilgang til sundhed. Den fysiske sundhed er kun ét af mange elementer, der påvirker vores livsglæde og livskvalitet, så kampagnen fokuserer lige så meget på den mentale sundhed og trivsel,« udtaler Camilla Hemmingsen, projektleder på Sund@hp, i en pressemeddelelse.

Kampagnen dækker blandt andet rygestopkursus, foredrag med Chris MacDonald om 'trivsel og livskvalitet' samt yoga og andre 'slow-down'-aktiviteter. I forvejen tilbydes HP-medarbejderne for eksempel aerobic, spinning og stresskurser.

Ikke overraskende er bundlinjen en vigtig årsag til sundhedskampagnen:

»Det er også til gavn for forretningen, at vi lancerer et initiativ som Sund@hp. Fysisk og mentalt sunde medarbejdere har større overskud og engagement – det giver færre sygedage, mere koncentration, mere velvære og bedre samarbejde,« udtaler HP’s HR direktør, Anja Hasselbalch, i pressemeddelelsen.

Danske HP-medarbejdere skal trænes i solhilsen

It-virksomheden Hewlett-Packard (HP) sætter medarbejdernes sundhed øverst på agendaen. I samarbejde med firmaet SundhedsDoktor lancerer HP en 12 måneder lang sundhedskampagne med bl.a. yoga, mindfullness og sundhedstjek, der også giver en positiv forskel på bundlinjen.

Solhilsen og rygestop. Det er blandt tilbuddene til HP’s 450 danske medarbejdere i løbet af 2013. It-virksomheden investerer nemlig massivt i medarbejdernes fysiske og mentale sundhed både på arbejdet og i fritiden. Sundhedstjek, kurser i yoga, mindfulness og hjælp til at kvitte smøgerne bliver nu tilføjet den lange liste af sundhedstilbud, som HP i dag tilbyder. Initiativet hedder Sund@hp og blev kickstartet af sundhedsguru Chris MacDonald sidste uge.

”Sund@hp er et fantastisk initiativ med en bred tilgang til sundhed. Den fysiske sundhed er kun ét af mange elementer, der påvirker vores livsglæde og livskvalitet, så kampagnen fokuserer lige så meget på den mentale sundhed og trivsel,” fortæller Camilla Hemmingsen, der er projektleder på Sund@hp.

Et vigtigt element i sundhedskampagnen bliver, ifølge Camilla Hemmingsen, uddannelse af en række sundhedsambassadører internt i HP. ”Medarbejdernes accept og involvering er afgørende for projektets succes. Sundhedsambassadørerne kaninspirere kollegaer og støtte projektets mange aktiviteter i de enkelte afdelinger,” siger Camilla Hemmingsen.

Sunde medarbejdere giver sund bundlinje
HP arbejder strategisk med at sikre en god work-life-balance, og sundhedskampagnen er endnu et skridt i den retning, for sunde medarbejdere er lig med en sund bundlinje.

”Det er også til gavn for forretningen, at vi lancerer et initiativ som Sund@hp. Fysisk og mentalt sunde medarbejdere har større overskud og engagement – det giver færre sygedage, mere koncentration, mere velvære og bedre samarbejde,” fortæller HP’s HR direktør, Anja Hasselbalch,

Som stor virksomhed kan sundhedskampagnen også hjælpe HP med at styrke fællesskabet internt i organisationen.

”Det er langt fra nok med et enkelt foredrag eller en sportsdag om året, men nødvendigt med et kontinuerligt fokus, hvis vi i HP vil skabe mentalt og fysisk overskud hos vores medarbejdere,” understreger Anja Hasselbach.

Slow-down med HP
I HP kan medarbejderne se frem til en lang række initiativer, der både får deres puls op og hjælper dem med at ”slow-down” i en hektisk hverdag. Den nye kampagne dækker bl.a. over:

 • Foredrag om ”Livskvalitet og trivsel” v. Chris MacDonald
 • Uddannelse af sundhedsambassadører, der skal inspirere og støtte projektet i de enkelte afdelinger
 • Tilbud til alle medarbejdere om sundhedstjek med efterfølgende detaljeret personlig handlingsplan
 • Rygestopkursus
 • Workshops omkring kost, løb og mindfulness
 • Yoga og andre ”slow-down” aktiviteter
 • Sundhedsportal, hvor man kan få en gode råd inden for kost og sundhed og chatte med sundhedsmedarbejdere hos SundhedsDoktor

Allerede nu kan medarbejderne i HP holde sig sunde med tilbud som spinning, motionsrum, aerobic, sportsklubber, fedtfattigt mad i kantinen, stresskurser, kurser i prioritering af arbejdsopgaver samt fysioterapi og massage.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Andreas Rudolph

Ofte er det nemt at rakke ned på diverse "effektiviserings-initiativer" i andre virksomheder osv, men umiddelbart kan jeg kun vende tommelfingeren opad for HP!

Jeg er glad for at firmaer i høj grad begynder at anerkende at det mentale velvære er vigtigt at prioritere, især når det handler om IT-medarbejdere.

Mindfullness, mediation og yoga behøver ikke være hokus-pokus, det kan give helt konkret udbytte i form af større klarhed og velovervejethed hos de ansatte.

Bravo.

 • 5
 • 0
#2 Johannes Aagaard

Yoga, mindfulness og sundhedsambassadører ... suk. Og så Chris MacDonald ... Åhh, hvor hipt!! (dobbeltsuk). Kan HR-ansatte da slet ikke gennemføre allehånde tiltag uden at skulle institutionalisere og klientgøre alt og alle? Man taber jo uvægerlig lysten til at deltage ved al den HR-pjank og kvalm omklamring, der kun skaber et forventningspres på det rent personlige plan og på folks privatsfære.

HP trænger i stedet desperat til at identificere sine kerneydelser og være tro mod dem. Så det er vist mest af alt HP (og HR-afdelingerne) selv, der akut trænger til en diagnose.

 • 1
 • 1
#4 Johannes Aagaard

Hvis et firma som f.eks. SAS med skinmanøvrer og gedulgte illusionsnumre fupper medarbejderne til at gå 20 pct. ned i løn og arbejde hårdere, mens ledelsen får kæmpebonusser for bare at blive, eller når Telia Sonera uden nogen som helst form for argumentation lakonisk dikterer, at medarbejderne skal gå 10 pct. ned i løn og ellers skal til en "kammeratlig" samtale, så er det pågældende firma en ledelsesmæssig skraldespand, som gode medarbejdere bør flygte fra.

Vil disse anarcho-ledere og deres altid ledige skødehunde i HR-afdelingerne eje medarbejdernes sjæle, så vil jeg ærligt talt opfordre dem til at søge om optagelse i foreninger som HuT eller Scientology, for der ville de dels kunne indfri deres drømme bedre og dels skade samfundet mindre.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere