Danske Ghost Ship Games satser stort på dværge i rummet

Investorerne har nærmest stået i kø for at investere i det danske spilstartup.

»Det er fire dværge, som graver efter guld i rummet. Mere behøver vi ikke at sige, når vi pitcher,« siger medstifter af Ghost Ship Games, Mikkel Martin Pedersen, til finans.dk.

Læs også: Danmarks første professor i computerspil søger svar: Fører spil til vold, afhængighed eller læring?

For godt et år siden modtog han en fyreseddel fra det Microsoft-ejede Press Play. Selskabet skulle lukke, og han og tre af hans kolleger beslutter sig på daværende tidspunkt at stifte et nyt spilselskab. Kort efter fandt de en administrerende direktør, så de fire stiftere kunne fokusere på selve udviklingen, og siden har projektet taget fart.

Ghost Ship Games fik i løbet af få måneder samlet fem millioner til at finansiere udviklingen af spillet. Blandt andet kom midlerne fra investoren Capnova, støtte fra Det Danske Filminstituts spilpulje og penge fra egne lommer.

Læs også: Sådan kommer Windows Game Mode til at virke

»Vi skulle have noget finansiering på plads, for vi er alle ældre herrer i spilbranchen, med børn og hus og bil, der skal betales. Og det passede stort set med, at vi fik pengene, da vores løn fra Microsoft og Press Play udløb. Andre i branchen joker med, at vi har lavet en start-up på første klasse,« siger Mikkel Martin Pedersen til finans.dk.

Svenske ‘gedepenge’

Selskabet har allerede nu lanceret en lukket alpha, hvor spillere kan prøve funktioner af og indrapportere bugs til udviklerne. Det er hurtigt for en spilsatsning og den høje hastighed har da også vakt genlyd helt til de mere øde dele af Midtsverige i Skövde.

Her sidder 20 spiludviklere fra Cofee Stain. For nogle år siden havde de en komplet uforventet succes med spillet Goat Simulator og nu sidder de inde med en betydelig formue fra salget af spillet.

Læs også: Strategi, rally og lejemord: Tre anmelderroste spiltitler på vej til Linux-platformen

»Og noget skulle de jo bruge deres ‘goat coins’ til,« reciterer en anden af medstifterne, Søren Lundgaard de svenske udviklere.

Disse ‘goat coins’ har nu anskaffet Ghost Ship Games en håndfuld folk mere til deres tætpakkede kontor på Islands Brygge i København.

Bliv kendt

Ifølge stifterne af Ghost Ship Games er den største udfordring at blive kendt. Derfor er de også ekstra glade for samarbejdet med Coffee Stain, der blandt andet har god kontakt til Youtuber-miljøet qua deres simulator-succes.

»Da vi fik investeringen fra Coffee Stain, var det svært at bevare pessimismen. Så kunne vi gå 'all in' og hyre flere folk. Hvis man vil have succes, må man også investere i det,« siger Mikkel Martin Pedersen til finans.dk.

Tidsplanen lyder foreløbigt, at spillet skal til salg i 'løbet af 2017'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017