Danske forskere skal forbedre BI-løsninger

23. november 2007 kl. 10:03
En forskningsgruppe fra Aalborg Universitet har indledt et samarbejde med Targit, der skal sætte en helt ny standard for anvendelsen af business intelligence.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et hold danske forskere skal nu undersøge, om det er muligt at hente endnu mere viden ud af virksomhedernes centrale it-systemer.

Det drejer sig om forskere fra Center for Data-intensive Systemer (Daisy) på Aalborg Universitet, der har indgået et tre-årigt samarbejde med den nordjyske BI-leverandør Targit om optimering af selskabets business intelligence-løsning, Targit BI Suite.

Samarbejdet skal munde ud i en metode til, hvordan man hurtigere og mere præcist kan danne sig overblik over virksomhedens situation og demed blive bedre til at træffe beslutninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskergruppen, med lektor og ph.d. ved Aalborg Universitets Center for Data-intensive Systemer Torben Bach Pedersen i spidsen, er eksperter i komplekse og webbaserede data i forbindelse med business intelligence. De kan derfor åbne nye døre for, hvilke former for data man som leder kan basere sine beslutninger på.

Torben Bach Pedersen forestiller sig blandt andet, at systemerne skal være i stand til at registrere, hvordan selv små ting påvirker driften af en virksomhed.

»Det vil være en afgørende parameter i næste generation af BI-værktøjer,« siger han i en pressemeddelelse.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger