Danske e-conomic tordner frem: God forretning i regnskab-as-a-service

Det danske firma e-conomic oplever stor succes med deres online regnskabssystem. På to år er kundebasen fordoblet.

Det danske firma e-conomic oplever en stigende interesse for deres online regnskabssystem. I løbet af det sidste halve år har firmaet øget udviklerstaben med to ekstra mand om måneden. Det er sket i takt med, at virksomhedens kundebase på to år er steget fra 16.000 til 32.000 brugere.

»Der bliver i øjeblikket flyttet rigtig meget forretning fra de klassiske on-premises modeller til cloud- og SaaS-baserede løsninger. Vi får op imod 60-70 nye kunder om dagen. Ud af de kunder kan vi se, at en pæn del kommer fra de klassiske lokale regnskabssystemer såsom Microsoft C5 og Navision,« siger adm. direktør for e-conomic, Torben Frigaard Rasmussen, til Version2.

e-conomics regnskabsprogram er lavet som Software-as-a-Service , SaaS. Det vil sige, at kunden får adgang til et fuldt funktionelt regnskabssystem gennem browseren, der kommunikerer direkte med en ekstern cloudserver, hvor kundens databasearkitektur er placeret.

Kunden slipper altså for selv at skulle administrere hardwaredriften af en lokal regnskabsdatabase og får en løsning, der hurtigt kan op- eller nedskaleres ud fra virksomhedens behov.

Torben Rasmussen påpeger, at en af de store udfordringer ved en SaaS-løsning har været at få svartiderne ned på et niveau, der kan konkurrere med et lokalt servermiljø.

»Vi konkurrerer alt andet lige med de hurtige lokale applikationer, som kunderne har været vant til at bruge. Så vi kan ikke bruge undskyldningen om, at vi er en SaaS applikation. Kunderne har et validt ønske om, at det skal gå hurtigt, smidigt og vigtigst af alt, at vores service altid er tilgængelig,« siger Torben Frigaard Rasmussen.

Læs også: Lange svartider er skyens skjulte fjende

e-conomics database er bygget op omkring et database mirror baseret på SQL. Selv om løsningen er mere kostbar, så sikrer det kunderne imod datatab og sikrer en mere stabil drift, selv om en server skulle svigte. Systemet sørger nemlig for, at alle data i realtime bliver kopieret over på en standbyserver, der med det samme ville kunne overtage driften fra den defekte server.

En af konsekvenserne ved, at størstedelen af e-conomics udviklingsarbejde foregår i Danmark er, at det kan være svært at finde kvalificeret arbejdskraft. Den gamle type udvikler, der var dedikeret ekspert i kun et sprog, er ikke længere interessant i en moderne virksomhed.

»Vi er nødt til at lægge en høj teknisk standard, fordi udvikleren skal kunne favne flere teknologier. Men den moderne udvikler er også nødt til at kunne sætte sig ind i den kommercielle helhed. Alt skal ikke nødvendigvis kodes op fra bunden. I nogle tilfælde kan eksisterende teknologier i stedet sættes til arbejde sammen på tværs af objektbasserede platforme,« siger Torben Frigaard Rasmussen.

Læs også: Halsnæs dropper Atea: Vil outsource it-platform til Fujitsu

Allerede ved firmaets opstart blev det afgjort, at det ikke ville give økonomisk mening for firmaet selv at indkøbe og drive den type serverpark, som de havde behov for. Derfor lavede man en hostingaftale med en dansk serviceleverandør, der skulle levere serverkapaciteten til firmaets kunder. Hostingaftalen blev siden overtaget af Fujitsu for halvandet år siden.

»Der er tale om rigtig meget data, der skal forarbejdes og fleksibelt kunne modificeres. Skiftet til Fujitsu giver os en international partner, der samtidig forventes at kunne give os mere fleksible løsninger fra storage, regnekraft og til forberedelse af fremtidige strategiske ændringer,« siger Torben Frigaard Rasmussen til Version2.

Hos e-conomic håber man snart at få besat tre nye programmørstillinger, der vil få udviklerstaben op på 19 mand foruden fire udviklere i Ukraine.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere