Danske data-fetichister elsker at vide alt om sig selv

1 kommentar.  Hop til debatten
Elsker du data om dig selv? Så overvej et medlemsskab af et nyt, dansk afsnit af foreningen Quantified Self.
28. november 2011 kl. 16:09
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De kalder sig datafetichister, og de er helt tossede med at måle, veje og registrere data om deres søvn, kost, humør og alt mulig andet mellem himmel og jord.

Det har de gjort i et stykke tid under foreningen med navnet Quantified Self i USA, og den ser nu ud til at få sit eget, danske afsnit.

»Vi synes ganske enkelt hele det felt er voldsomt spændende, uanset om det giver sig udtryk i kulegravende datajournalistiske visualiseringer eller en personlig database med vægt, fedtprocent og kalorieindtag,« skriver folkene bag initiativet på it-advokaten Martin von Haller-Grønbæks blog.

Han står bag initiativet sammen med blandt andet vært på P1-programmet Harddisken, Anders Høeg Nissen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I første omgang søger de input og tilbagemeldinger fra flere danskere, der er med på idéen.

På sigt er planerne dog større:

»I vores optik spænder mulighederne for vidensudveksling og diskussioner i QS DK meget vidt, fra personlige beretninger om søvnmønstre hele vejen op til visioner om at revolutionere videnskaberne gennem massiv computerisering, dog med fokus på viden og input man skal have en chance for at udnytte i hverdagen.«

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. november 2011 kl. 18:02

Jeg kan nok ikke blive optaget i foreningen, men jeg vil ønske dem held og lykke med projektet, sålænge det kun drejer sig om data om dig selv (ikke overvågning af andre).

Hvis målet er "alt" tror jeg dog at det bliver meget svært at konkurrere mod firmaer som Facebook og Google. Google har som bekendt det mål at vide mere om dig end du selv gør..