Danske CS-spillere bliver verdens bedst betalte

Illustration:
Med skiftet fra Team Dignitas til TeamSoloMid bliver bronzevinderne fra Aspen X Games de bedst betalte i CS:GO-regi, skriver medie.

Opdateret 12:40

De danske Team Dignitas-spillere, der for nylig vandt bronze til Aspen X Games og bagefter skrev kontrakt med TeamSoloMid har sikret sig den største lønningspose i branchen.

Det skriver The Daily Dot.

3.000 dollars (knap 20.000 kr.) om måneden, får de danske spillere angiveligt i løn, hvilket er det højeste, der er betalt i grundløn til CS:GO - Counter-Strike, Global Offensive - gamere nogensinde.

Læs også: Danskere slog svenskere og fik bronze i 'Champions League' for Counter-Strike

Lønninger til gamere - inden diverse streaming, præmie og sponsorpenge - er omgærdet af mystik, men en anonym kilde tæt på TeamSoloMid hævder over for Daily Dot, at danskerne nu er branchens bedst betalte.

Det tilbud, som TSM gav de danske spillere for at spille computer på fuld tid »var for godt til at sige nej til«, hævder kilden.

»Spillerne bliver betalt 3.000 dollars hver måned, hvilket er et kæmpe beløb i Counter-Strike-termer. Det hold, der bliver betragtet som de bedste i verden har ikke engang tjent beløb på den størrelse,« siger kilden, der samtidig røber, at alle streaming-, præmie- og sponsorpenge suverænt tilfalder spillerne - de skal ikke betale procenter til ejerne af holdet.

Læs også: Intelligent gamer-mus overvåger din hjerterytme mens du spiller

De angiveligt store lønninger kan have stor indflydelse på fremtiden for esporten, både på holdet og i branchen som helhed, siger kilden til The Daily Dot.

»Taget i betragtning af, at der er professionelle hold derude, der stadig (kun) bliver betalt i i hundreder af dollars, forestiller jeg mig, at der må komme et akavet møde som resultat af det her. For ikke at nævne, hvad League of Legends-hold, som har opbygget TeamMidSolo-brandet, vil tænke, når nyansatte CS-GO-spillere tjener penge i den her størrelsesorden,« siger kilden til The Daily Dot.

Læs også: Sårbarhed i PlayStation Network fundet

Kort efter nyheden om de højeste lønninger kom ud, var direktøren for Ninjas in Pyjamas, Per Lilliefelth dog ude og bestride validiteten af udsagnet. Over for Aftenposten siger han:

»Vores gutter får 90 procent af præmiepengene og får allerede en bedre grundløn end gutterne i TeamSoloMid vil modtage,« siger han og fremhæver desuden, at Ninjas in Pyjamas tager hånd om unge spillere ved at hjælpe spillerne med at afregne skat og spare op til pension.

Udover de faste lønninger tjener spillerne penge på diverse streaming-tjenester, reklamer og selvfølgelig pengepræmier til LAN-konkurrencer. Beløbet varierer kraftigt, men bloggeren Brett ‘lincarnate’ Farrow, der arbejder med ecommerce og dataanalyse, har forsøgt at estimere den danske topspiller Søren "Bjergsen" Bjergs indtjening på diverse streamingtjenester.

Her estimerer han alene Bjergsens streaming-, abonnement- og reklameindtægter på streamingtjenesten Twitch.tv for december måned til at ligge et sted mellem 20.000 og 40.000 dollars, eller 130.000-265.000 kr.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere