Danske børns data fra TikTok kan ende hos ansatte i Kina

3. november 2022 kl. 10:202
Danske børns data fra TikTok kan ende hos ansatte i Kina
Illustration: bigtunaonline / bigstock.
»Vi tillader visse medarbejdere inden for vores virksomhedsgruppe, der befinder sig i Brasilien, Canada, Kina, Israel, Japan, Malaysia, Filippinerne, Singapore, Sydkorea og USA fjernadgang til TikTok europæiske brugerdata,« lyder det fra TikTok.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danske børn og unges brugerdata tilknyttet det sociale videodelingsmedie TikTok kan havne i hænderne på virksomhedens ansatte i Kina.

Det skriver BBC, efter at TikTok – der er ejet af ByteDance – har opdateret dets privatpolitikker i Europa, der dækker over medlemmerne af EØS (dvs. EU, Norge, Island og Liechtenstein, red.) UK og Schweiz.

Læs også: CFCS søger ph.d.-projekter inden for kvanteteknologi

»Vi tillader visse medarbejdere inden for vores virksomhedsgruppe, der befinder sig i Brasilien, Canada, Kina, Israel, Japan, Malaysia, Filippinerne, Singapore, Sydkorea og USA fjernadgang til TikTok europæiske brugerdata,« skriver Head of Privacy, Europe i TikTok Elaine Fox i en pressemeddelelse, der uddyber behovet for en opdatering af privatpolitikkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Tysk cybersikkerhedschef fyret efter anklager om forbindelse til Rusland

Årsagen til, at de ansatte fra ovenstående lande har adgang til europæiske brugerdata er ifølge Elaine Fox »et påvist behov for,« at kan »udføre deres arbejde«. Hun skriver endvidere, at de ansatte er underlagt en række robuste sikkerhedskontroller, godkendelsesprotokoller og metoder, der er i overensstemmelse med GDPR.

Brugerdata fra europæiske brugere opbevares i øjeblikket i USA og Singapore.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
8. november 2022 kl. 09:39

Jeg kunne godt tænke mig, at I belyste problemerne ved at bruge alle disse platforme - som kritisk forælder til børn, som gerne vil være som børn er flest = have alt det alle de andre i klassen har som f.eks. snapchat, TikTok, Instagram, whats app m.fl.

Jeg står imod presset, men det er ikke uden mén for mine børn - ensomhed og følen udenfor for bare at nævne nogle ting. Man kunne også sige jeg skulle tage en snak med dem om hvordan man bruger disse - men i min optik er de børn, og har derfor ikke noget at gøre på disse platforme = de skal lege og udvikle deres hjerne, og ikke blive dopamin-junkier i den alder (8 og 10 år).

Jeg må sige, at jeg har en kæmpe stor bekymring for de kommende generationer, og særligt fordi dette ikke for længst er på skoleskemaet, da det ikke kan forventes at forældre tager den snak med deres børn!

1
3. november 2022 kl. 13:33

Hvad er nyheden? TikTok brugeres data har da altid tilhørt Kina.