Danske børn og unges brugerdata tilknyttet det sociale videodelingsmedie TikTok kan havne i hænderne på virksomhedens ansatte i Kina.
Det skriver BBC, efter at TikTok – der er ejet af ByteDance – har opdateret dets privatpolitikker i Europa, der dækker over medlemmerne af EØS (dvs. EU, Norge, Island og Liechtenstein, red.) UK og Schweiz.
Læs også: CFCS søger ph.d.-projekter inden for kvanteteknologi
»Vi tillader visse medarbejdere inden for vores virksomhedsgruppe, der befinder sig i Brasilien, Canada, Kina, Israel, Japan, Malaysia, Filippinerne, Singapore, Sydkorea og USA fjernadgang til TikTok europæiske brugerdata,« skriver Head of Privacy, Europe i TikTok Elaine Fox i en pressemeddelelse, der uddyber behovet for en opdatering af privatpolitikkerne.
Læs også: Tysk cybersikkerhedschef fyret efter anklager om forbindelse til Rusland
Årsagen til, at de ansatte fra ovenstående lande har adgang til europæiske brugerdata er ifølge Elaine Fox »et påvist behov for,« at kan »udføre deres arbejde«. Hun skriver endvidere, at de ansatte er underlagt en række robuste sikkerhedskontroller, godkendelsesprotokoller og metoder, der er i overensstemmelse med GDPR.
Brugerdata fra europæiske brugere opbevares i øjeblikket i USA og Singapore.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.