Danske Banks iPad-app mangler kundernes mest ønskede funktioner

1 kommentar.  Hop til debatten
Danske Banks nye app til iPad mangler de tre funktioner, som brugerne ønsker sig allermest. De er på vej, lover banken.
6. december 2011 kl. 07:56
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Lørdag blev Danske Banks nyeste satsning på mobile platforme frigivet. Banken har løbende indsamlet brugernes kommentarer og ønsker via en applikation på Facebook kaldet Idébanken, men alligevel er de tre mest ønskede funktioner på Facebook ikke med i applikationen. Forklaringen lyder på, at det, kunderne efterspørger mest på Facebook også er det, der tager længst tid at implementere.

Stefan Funch Jensen har ansvaret for de digitale udviklingskanaler i Danske Bank-koncernen. Han fortæller, at funktionerne ikke er med, da de tager lidt længere tid at implementere.

»De tre mest efterspurgte funktioner på Facebook er ikke med i version 1.0. De er alle sammen nogle, vi har sat i gang og er noget, vi arbejder på at implementere,« siger Stefan Funch Jensen til Version2 og fortsætter:

»Mange af idéerne i idébanken er kreative og krævende, men det er dét, der gør det sjovt. Vi får nogle andre perspektiver på udviklingen. Men vi kan ikke have det hele med i første udgave. Alternativet ville være, at vi skulle tilbageholde applikationen, indtil vi havde alle de ønskede funktioner med. Det ønsker hverken vi eller vores kunder.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at en tredjedel af alle de efterspurgte idéer fra Idébanken er med i den første udgave af applikationen. Mange af idéerne er gode, fortæller Stefan Funch Jensen, som siger, at de arbejder med løbende at implementere kundernes ønsker.

En af de ting, man hos Danske Bank fremhæver ved lanceringen af iPad-applikationen er muligheden for at lave drag’n’drop-betalinger, der fungerer ved, at man trækker beløb fra en konto til en anden med fingeren. Det var dog en af de ting, de havde problemer med, fortæller Stefan Funch Jensen.

»Vi var lidt nervøse med drag’n’drop. Vores usabilitytests viste, at kunderne havde svært ved at bruge drag’n’drop. Derfor lavede vi en afstemning på Facebook omkring muligheden. 70 procent stemte, at de helst ville bruge drag’n’drop, og derfor arbejdede vi videre med at gøre det så enkelt og intuitivt som muligt,« fortæller Stefan Funch Jensen til Version2.

Lettere at udvikle selv

En af de efterspurgte funktioner er en budgetoversigt, der i skrivende stund er den anden mest efterspurgte funktion i Idébanken med mere end 1.750 stemmer. Funktionen er dog på vej, fortæller Stefan Funch Jensen, men den vil først være tilgængelig i 2012.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Da funktionen blev foreslået, gik Danske Bank i dialog med en række leverandører af budgetoversigter. Når vi vælger samarbejdspartnere, skal det være nogle, der går på tværs af landene. Da vi ikke kunne finde nogle leverandører, der gik på tværs af landene på en tilfredsstillende måde, valgte vi at begynde at udvikle løsningen selv. Det tager det lidt længere tid, så vi kunne ikke nå at få det med,« fortæller Stefan Funch Jensen til Version2.

Han fortæller, at man blandt andet kiggede på tjenester som danske Spiir og finske Balancion, men at tjenesterne oftest kun understøtter forbrugsoverblik og ikke budget

Blandt de andre ønsker, der ikke er med i den første version, er muligheden for at dele regninger eller regnskaber, der lige nu er den mest efterspurgte funktion med over 1.800 stemmer. Ønsket i Idébanken går på, at man på en nem måde skal kunne udregne, hvor meget man skylder sine venner, når man skiftes til at lægge ud. Den mulighed fortæller Stefan Funch Jensen dog, at de er i gang med at udvikle, og at det vil blive muligt i 2012.

Snart kommer e-Boks også

e-Boks er i øjeblikket på vej med en mobilapplikation til iOS-enheder, fortæller Stefan Funch Jensen. Derfor er den tredje mest ønskede funktion om at implementere e-boks i applikationen heller ikke med i den første udgave.

Hos Danske Bank har man valgt at lade e-Boks lancere en applikation og så herefter vurdere, hvordan e-Boks skal integreres i blandt andet iOS-enhederne. Han fortæller dog, at de er i god dialog med e-Boks, og at begge firmaer er meget positivt stemte over for muligheden for at tilgå sin e-Boks via eksempelvis Danske Banks iPad-applikation.

Danske Tabletbank, som applikationen hedder, er i skrivende stund den mest downloadede iPad-applikation i iTunes Store, og den blev downloadet 7.500 gange i løbet af weekenden.

Ifølge Stefan Funch Jensen har Danske Bank i øjeblikket hverken en tavlecomputer-løsning til Android eller en løsning til Windows Phone 7 i støbeskeen. Han fortæller dog, at de løbende vurderer kundernes behov samt markedsandelen for alle mobile enheder og at de i banken ville kunne ”rykke rimeligt hurtigt på det”, hvis der lige pludselig opstod et stort behov for eksempelvis applikationer til Android-tavlecomputere eller Windows Phone 7.

Du kan se Danske Banks præsentation af Danske Tabletbank i videoen herunder.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=kaiowwXDZuU]

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. december 2011 kl. 08:25

Hej alle,

Vil gerne på vegne af både Spiir og finske Balancion gøre opmærksom på, at begge produkter har muligheden for at lave budget. Det foregår på en anderledes simpel måde, end det man er vant til fra bankens side - og måske specielt fra Danske Banks. Måske er det derfor, at funktionen overses af Stefan?

Til alle kunder i Danske Bank: I skal være velkommen til at prøve Spiir mens I alligevel går og venter på, at Danske Bank får lavet det selv.

mvh. Rune Mai