Danske banker pålægges milliardinvestering for at overvåge magthavere

Nye hvidvaskningsregler kræver omfattende efterforskning mod velhavende og indflydelsesrige danskere samt deres familier og bekendte.

Nyt lovforslag skal bekæmpe hvidvask, korruption og terrorfinansiering gennem private overvågningsvirksomheder. Lovforslaget er netop blevet sendt i høring af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. Det skriver Finans.dk.

Banker, advokater, revisorer, forsikringsselskaber og ejendomsmæglere vil blive pålagt gennem deres it-systemer at overvåge de kunder, der er særligt ’politisk eksponerede’. Altså de der er velhavende eller har særligt stor indflydelse på samfundsmæssige forhold.

De private virksomheder vil efter lovens gennemførelse være pålagt at undersøge indtægtsgrundlaget for denne type kunder, inden de indgår forretninger med dem.

Den danske virksomhed BiQ er ved at kortlægge, hvor mange danskere der kvalificerer til at være et objekt for overvågningen for senere at kunne tilbyde denne overvågning som en service.

Det nye lovforslag er ikke en dansk ide, men oprinder fra et EU-direktiv, som Danmark er forpligtet til at indføre. Ministeriet anslår, at engangsomkostningerne for de danske virksomheder samlet bliver omkring 1,3 mia. kr. Omkostningerne vil blive fordelt over 15.100 relevante virksomheder og individer, der pålægges overvågning af kunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Malte Christensen

Når man årligt bliver ringet op af sin bank for at skulle fortælle hvor ofte og hvor store beløb man hæver fra automater. Og hvor mange kontanter man tager med på ferie.

Jeg forstår simpelt hen ikke, at den slags går totalt upåagtet hen, og at der ikke snart er nogen, som spørger, hvornår EU (de får jo som regel skylden) går for vidt.

 • 0
 • 3
Dave Pencroof

Jeg forstår simpelt hen ikke, at den slags går totalt upåagtet hen, og at der ikke snart er nogen, som spørger, hvornår EU (de får jo som regel skylden) går for vidt.

EU er gået alt for vidt i årevis, og de har stille listet alt muligt sh.. ind ad bagdøren, jeg fatter ikke at vi er en del af dette monster ! De har uheldigvis også haft et par gode sager, hvor de har fortalt DK's folketing at dette eller hint ikke er tilladt og skal ændres, håber at de gør det samme med landbrugs reformen snarest, og skriver til Søren Pind at hans ide med masse-overvågning skal glemmes HELT !

 • 2
 • 4
Bent Jensen

At EU laver lover om regler og overvågning af Politiker og magthaver. Når de ikke selv kan finde ud af det, og slet ikke synes det er et problem.

 • Som nå gamle Finansminister går direkte over i velbetalte bestyrelse/direktør stillinger i firmaer, de få dage før har godkendt projekter eller betalt millioner til. Samt måske stadig ligge i forhandling med om opgaver til staten. Og hvor de stadig har netværk ind i det offentlige og fortrolig viden om forhandlinger. Der burde være 2-3 år afkølingsperiode, inden de måtte det. De er velbetalt allerede nu efter fyring, så de burde ikke have mere i ministerpension af den grund.

 • Eller at besparelses med grønthøster metode, skal ramme ALLE, lige med undtagelse af den lille butik folketinget.

 • Pensionsalderen skal op, for alle andre. Vi beholder den gamle, i forvejen meget gode ordning, med fuldt tjenestemandspension allerede når vi når til den gamle efterlønsalder.

 • At vi lige laver et skattefrit afdrag, der kun givet til folketinget. Sådan i stedet for at bevilge mere i løn, det ser jo ikke godt ud.

Det er mennesker med denne mening og holdning. Nogen som Joachim B. Olsen der hele deres liv har været på overførelse indkomst af den ene alle anden art, eller på anden måde forsørget af det offentlige, uden at have prøvet at arbejde sådan rigtigt i det private. Og hvor det er en vane at lade andre betale, og ikke selv vide hvordan man køre bil, eller bruger et Dankort. Som skal overvåges, om de har lidt for mange Aktier i en bestem forretning. Eller den tåbelig lov som betyder at bil skal laves selv om den burde være totalskadet, fordi en lov skulle stemmes igennem med en ejer af et autoværksted.

Det er sådan mennesker der skal holdes øje med, og det synes jeg er fornuftigt. Måske de ture til Dubai og andet så var stoppet ikke lidt før tid, men alt for sent.

Er der nogen som har styr på hvor den halve milliard der er brugt på bestikkelse i Atea sagen er brugt. ?

 • 5
 • 0
Jens Jönsson

Husk lige disse pålagte milliardudgifter næste gang nogen hyler op om de grådige banker/revisorer og andet.

Hmm.... Overskriften lyder noget sensationspræget. Vi ved reelt ikke hvad den eksakte udgift er. Mon den vitterligt er i milliard klassen ?

PS: Finansverden er rigeligt grisk, se bare de hævede bidragssatser, som ikke har hold i virkeligheden (http://www.fairbidragssats.dk)

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere