Danske Bank ramt af stort nedbrud på grund af strømsvigt

Et strømsvigt lukkede næsten tre millioner kunder ude af deres bank i flere timer onsdag eftermiddag og aften. Det meste er oppe at køre igen.

Det meste er oppe at køre igen nu, men et nedbrud onsdag eftermiddag efterlod både Danske Banks kunder - og alle med MobilePay uden adgang til systemerne.

Klokken 23 kunne banken konstatere, at systemerne stadig ikke var helt oppe at køre, men der er sidenhen kommet styr på de fleste systemer.

»På nuværende tidspunkt (kl. 8.30, red.) er vi stadig i gang med at analysere. Det er en intern fejl i vores systemer, som skyldtes et strømsvigt, vi havde i går eftermiddags, der fik flere af serverne med kundevendte løsninger til at gå ned. Det har vi så forsøgt at få op at køre, system for system, i aftes og nat og er nu der, hvor langt de fleste systemer kører som normalt igen,« siger Kenni Leth, pressechef i Danske Bank til Version2.

Så det betyder, at jeres backup-strømforsyning har fejlet?

»Jeg kan ikke sige yderligere omkring situationen. Det er det, vi er i gang med at analysere. Det berører vores kundevendte onlineløsninger som Mobilepay, pengeautomater, visse kortbetalinger og onlineløsninger som mobil- og netbank.«

Langt de fleste systemer er nu oppe. Banken har dog stadig problemer med Mobilepay, hvor man ikke kan betale i butikker. Nogle Mobilepay-brugere er også forhindret i at foretage person-til-person-betalinger og kan opleve at få en timeout i forbindelse med transaktionen.

Kenni Leth kan ikke give et bud på, hvornår de sidste problemer er løst.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jacob Pind

kommer jo på uheldig tidspunkt, nu riskere der jo at være gået data tabt om deres lille vaskemaskine, forstiller mig en eller anden har sagdt "Slet det hele!!" også har pratikanten taget det lidt for bogstavligt :)

  • 8
  • 8
#4 Peter Hansen

Helt ude at have forstand på den slags, og ment som et spørgsmål til jer, der har:

Er det det norske sprog, du ikke har forstand på eller hvordan man læser teksten i en artikel?

Når det er sagt, så er det viktig å få med seg at vi her på jorden er beskyttet mot akkurat slikt.

Atmosfæren stopper den harde strålingen, og magnetfeltet vårt omdirigerer de raske partiklene fra solatmosfæren.

  • 3
  • 2
#5 Anne-Marie Krogsbøll

Der reddede jeg vist næsten din dag ved at dumme mig, Peter Hansen :-)

Men jeg bliver nu alligevel lige nødt til at citere fra artiklen: "Det har skjedd før. Senest i 1989 da en ekstremt stor solflekk eksploderte. Da ble selv kraftlinjer påvirket, og mange mennesker mistet strømmen. "

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere