Danske Bank ramt af stort nedbrud på grund af strømsvigt

7. september 2017 kl. 07:059
Et strømsvigt lukkede næsten tre millioner kunder ude af deres bank i flere timer onsdag eftermiddag og aften. Det meste er oppe at køre igen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det meste er oppe at køre igen nu, men et nedbrud onsdag eftermiddag efterlod både Danske Banks kunder - og alle med MobilePay uden adgang til systemerne.

Klokken 23 kunne banken konstatere, at systemerne stadig ikke var helt oppe at køre, men der er sidenhen kommet styr på de fleste systemer.

»På nuværende tidspunkt (kl. 8.30, red.) er vi stadig i gang med at analysere. Det er en intern fejl i vores systemer, som skyldtes et strømsvigt, vi havde i går eftermiddags, der fik flere af serverne med kundevendte løsninger til at gå ned. Det har vi så forsøgt at få op at køre, system for system, i aftes og nat og er nu der, hvor langt de fleste systemer kører som normalt igen,« siger Kenni Leth, pressechef i Danske Bank til Version2.

Så det betyder, at jeres backup-strømforsyning har fejlet?

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg kan ikke sige yderligere omkring situationen. Det er det, vi er i gang med at analysere. Det berører vores kundevendte onlineløsninger som Mobilepay, pengeautomater, visse kortbetalinger og onlineløsninger som mobil- og netbank.«

Langt de fleste systemer er nu oppe. Banken har dog stadig problemer med Mobilepay, hvor man ikke kan betale i butikker. Nogle Mobilepay-brugere er også forhindret i at foretage person-til-person-betalinger og kan opleve at få en timeout i forbindelse med transaktionen.

Kenni Leth kan ikke give et bud på, hvornår de sidste problemer er løst.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
7. september 2017 kl. 14:31

Tak for seriøst svar, Morten Fordsmand :-)

7
7. september 2017 kl. 14:22

det er skam bestemt set a soludbrud har generet forsyningsnettet, specielt når der er tale om lange transmissons ledninger. Men det havde nok taget en del mere strøm end blot i en af danske banks maskinhaller.

Og så sker det først i morgen :)

http://spaceweather.com/ er altid sjov når det gælder solstorme

6
7. september 2017 kl. 13:44

Det ville klæde Den Danske Bank at give samme indsigt i deres problemer, som vi så det ved NNIT's nedbrud for nylig.

5
7. september 2017 kl. 12:30

Der reddede jeg vist næsten din dag ved at dumme mig, Peter Hansen :-)

Men jeg bliver nu alligevel lige nødt til at citere fra artiklen:"Det har skjedd før. Senest i 1989 da en ekstremt stor solflekk eksploderte. Da ble selv kraftlinjer påvirket, og mange mennesker mistet strømmen. "

3
7. september 2017 kl. 10:00

Ja... det var en solstorm der målrettet gik efter Danske Bank

2
7. september 2017 kl. 08:46

kommer jo på uheldig tidspunkt, nu riskere der jo at være gået data tabt om deres lille vaskemaskine, forstiller mig en eller anden har sagdt "Slet det hele!!" også har pratikanten taget det lidt for bogstavligt :)