Danske Bank: Microsoft køber Nokia i 2012

Analytikerne i Danske Bank tror på, at Microsoft har tænkt sig at købe Nokia i løbet af første halvår 2012, selvom de to selskaber før har afvist rygtet.

Danske Banks analytikere gætter i en ny rapport på, at Microsoft har tænkt sig at fuldbyrde partnerskabet med Nokia og købe den finske mobilproducent i løbet af første halvår 2012. Det skriver InformationWeek.

Microsoft og Nokia vakte stor opsigt, da de i februar annoncerede, at Nokia ville droppe dets Symbian Series 6-platform og Meego til fordel for Microsofts Windows Phone i dets smartphones.

Allerede dengang gik der rygter om, at Microsoft op til partnerskabsaftalen havde overvejet at købe Nokia for at få et afsæt for Windows Phone-platformen.

Siden har både Microsoft og Nokia afvist rygter om opkøb, og den besked gentager Nokia også denne gang.

»Vi har lagt disse rygter i graven for længe siden,« udtaler Doug Dawson, talsperson fra Nokia, til Bloomberg.

Danske Bank vurderer, at et opkøb vil give mening for de to parter. Det, der kan tale imod, er, at Microsoft allerede samarbejder med blandt andet HTC og Samsung om Windows Phone-telefoner. Et opkøb af Nokia kunne få de andre mobilproducenter til at trække sig.

Til gengæld har Microsoft også oplevet problemer med at få især mobilforhandlerne til at markedsføre Windows Phone på linje med Android og iPhone, og der kunne et køb af Nokia give Microsoft mere direkte kontrol over salgskanalen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (26)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Christian Nobel

Når trojaneren Elop har fået nået sit mål, nemlig at køre Nokia helt ned og kursen ligger et sted mellem 20 og 25, så er Nokia nødt til at lade sig overtage.

Elop arbejder fint på sagen, men endnu er det kun lykkedes ham at nå kurs 35, men han skal nok få succes.

Nokias redning ville være at smide Elop på porten, og så tage arbejdshandskerne på og få livet MeeGo op, samtidig med en anden streng lavede Android telefoner - men det fordrer nok to torsdage i en uge.

Nokia RIP

 • 17
 • 6
#2 Svend Eriksen

Hvad vil Microsoft opnå ved købet af Nokia? Nokia satser jo allerede helt på Windows Phone, så Microsoft vil altså ikke opnå at få flere af Nokias telefoner til at køre Windows Phone

Til gengæld vil Microsoft sidde med et potentielt endnu større tab end ellers, hvis det ikke lykkes dem at få Windows Phone til at blive en succes. Hvorfor i alverden skulle de risikere det?

Som der rigtigt skrives, så vil Microsoft garantrisser ikke risikere det som Google risikerer lige nu, nemlig at skræmme andre telefonfabrikanter væk ved selv at producere telefoner til deres eget OS.

Microsoft har altid primært været et softwarefirma, bortset fra Xbox, så jeg kan simpelthen ikke se det ske.

 • 4
 • 8
#7 Svend Eriksen

Tænk på et scenarie, hvor Nokias aktiekurs bliver tillokkende lav, og en anden spiller køber sig afgørende indflydelse i Nokia...

Uanset hvem der kunne tænkes at købe Nokia, ville de ejere jo også være interesserede i at Nokia trivedes. Og hvis Nokia pludselig meldte ud, at de ikke længere ville satse på Windows Phone, men i stedet f.eks. Android, så ville de miste al troværdighed blandt udviklere og investorer, og der ville opstå endnu større usikkerhed end der har været det sidste år.

Så jeg tror stadig ikke på at nogen køber Nokia, og slet ikke Microsoft.

 • 2
 • 1
#8 Venligst Slet Min Bruger

Når trojaneren Elop har fået nået sit mål, nemlig at køre Nokia helt ned og kursen ligger et sted mellem 20 og 25, så er Nokia nødt til at lade sig overtage.

Hvis man ikke har beviser for sine påstande, bør man så ikke holde sig for god til at komme med dem? Nokia var på vej i graven længe inden de droppede Symbian. Med skiftet til WP har de fået en chance mere.

Om det ville have været bedre at skifte til Android er meget hypotetisk. Android er ikke pr. automatik en guldkalv.

 • 8
 • 4
#10 Johnnie Hougaard Nielsen

Hvis det nu skulle vise sig at WP7 fortsat ligger meget lavt, kunne der være en stor risiko for at de allerede ret nervøse Nokia investorer går i panik, og skifter hest igen.

Det ville være et alvorligt PR nederlag for Microsoft, der derfor kunne have markant egeninteresse i at sikre sig mod dette sammenbrud. Og de har råd til at tage tabet på et "billigt" køb hvis det hellere ikke på mellemlangt sigt skulle lykkedes.

(Og de øvrige WP7 producenter er vel alligevel noget gnavne over den særstatus Nokia allerede nu har fået).

 • 2
 • 0
#12 Christian Nobel

Hvis man ikke har beviser for sine påstande, bør man så ikke holde sig for god til at komme med dem? Nokia var på vej i graven længe inden de droppede Symbian. Med skiftet til WP har de fået en chance mere.

Nu kan man ikke spå om fremtiden, kun gætte, og ovenstående er mit gæt - tiden vil så vise om jeg har ret. Så enhver tale om bevisførelse kan først ske engang i fremtiden - vi må se.

Nokias aktiekurs har skredet stille og roligt over tid ja, men tog et voldsomt spring ned med Elops berømte boreplatform - og sidenhen har den fortsat ned ad bakke, hvilket kun understreger at beslutningen virker fatal, og beslutningens motiver kan betvivles.

 • 9
 • 0
#13 Venligst Slet Min Bruger

Nu kan man ikke spå om fremtiden, kun gætte, og ovenstående er mit gæt - tiden vil så vise om jeg har ret. Så enhver tale om bevisførelse kan først ske engang i fremtiden - vi må se.

Det var nu mere din udtalelse om, at han er en trojan. At man gentager noget nok gange gør det ikke til en sandhed. Og hvis man ikke har beviser for den påstand, så forstår jeg ikke, hvordan man i ramme alvor kan holde fast i den.

Nokias aktiekurs har skredet stille og roligt over tid ja, men tog et voldsomt spring ned med Elops berømte boreplatform

Det er vel ikke underligt, at aktiekursen falder voldsomt, når direktøren går ud og siger, at deres nuværende platform er død.

Det passer altså ikke. At aktiekursen falder kan du ikke kæde sammen med, at beslutningens motiver kan betvivles. Det er ren spekulation.

 • 2
 • 9
#17 Svend Eriksen

Sorry, jeg kom til at anmelde dig!

Jeg er også glad for min Lumia 800, der kører Windows Phone. For mig er Windows Phone et fedt system fordi det kører perfekt, er meget let at bruge, og er flot (subjektivt selvfølgelig).

For min skyld kunne Nokia blive ved med at lave Meego telefoner, men jeg tror det har været vigtigt for Nokia at sende et kraftigt signal om, at de skifter strategi, og det har givetvis været en af Elops store opgaver at slanke Nokia og satse på færre ting. Da Steve Jobs kom tilbage til Apple i halvfemserne gjorde han nøjagtig det samme, nemlig skar en masse produkter væk og satsede i stedet på nogle ganske få.

 • 1
 • 3
#18 Heine Andersen

Det var nu mere din udtalelse om, at han er en trojan. At man gentager noget nok gange gør det ikke til en sandhed. Og hvis man ikke har beviser for den påstand, så forstår jeg ikke, hvordan man i ramme alvor kan holde fast i den

Er det ikke svært at se ham som andet. Forklaring går på at det gik alt for langsomt med at få meego telefoner sendt på markedet, alligevel kom N9 noget før deres wp7, og enda med flotte anmeldelser.

De havde altså deres helt egen platform, som de kunne gøre med hvad de vil, uden at være afhængige af MS eller Google. Hvorfor skide det hele væk ?

 • 4
 • 1
#20 Venligst Slet Min Bruger

Er det ikke svært at se ham som andet. Forklaring går på at det gik alt for langsomt med at få meego telefoner sendt på markedet, alligevel kom N9 noget før deres wp7, og enda med flotte anmeldelser.

De havde altså deres helt egen platform, som de kunne gøre med hvad de vil, uden at være afhængige af MS eller Google. Hvorfor skide det hele væk ?

Meego er/var ikke klar til primetime. Konceptet i Meego har fået masser af ros, mens implementationen har fået en del kritik (lag, crashes mv.). N9 fik store mængder ros, men meget af det var designet af hardwaren.

Og at man har en platform er ikke nødvendigvis nok. Der skal skabes et økosystem også. Apple er et fremragende eksempel på det, Google har også en del services og MS ligeså. Nokia har, mig bekendt, ikke det der ligner.

 • 1
 • 3
#21 Christian Nobel

Absolut. Men Christian Nobel brugte den faldende aktiekurs som bevis for, at Elop skulle være en trojan. Dét kan man ikke

Hvis nu det viser sig at MS vitterlig køber Nokia, vil du så stadig ikke synes det i det mindste er lidt påfaldende at en tidligere MS chef får job i Nokia, kort efter styrtdykker kursen, og sluttelig køber MS Nokia?

Så kan man kalde det hvad man vil.

 • 2
 • 1
#22 Bjørn Damborg Froberg

Nu bruger jeg faktisk telefonen (N9) til daglig. Den slår alle mine bekendtes' telefoner på batteritid, har ingen sløvhed bemærket - ej heller crashes.

Økosystemer giver jeg ikke fem flade ører for. Jeg har vitterligt intet behov for alle de apps som folk bliver ved med at øffe om. Jeg har hentet en lommelygte, lidt tv2 vejret/nyheder.. der er tonsvis af "apps" (hvis det er hvad du mener med økosystem.) og facebook, twitter, skype m.m. er integreret på OS niveau.

Det er en fantastisk telefon, både på hardware og software. Så medmindre den imploderer inden for kort tid, så må jeg stille mig uforstående over for dine bemærkninger.

 • 4
 • 0
#25 Bjørn Damborg Froberg

Personligt skal jeg ikke nyde noget af at indlæse web-bank på en mobil enhed. Vil gerne holde penge-sager af en enhed der så let kan blive tabt. Men det er da bestemt en deal-breaker for nogen, I guess. Jeg er blot ikke en af dem. :)

Derudover er det måske værd at nævne, at der lige nu arbejdes på at man kan afvikle alle Android apps på Meego også.

 • 5
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere