Danske Bank lancerer endnu en betalings-app

2 kommentarer.  Hop til debatten
MobilePay-kunder får fra i dag af et ekstra kort i ærmet fra Danske Bank i form af WeShare - app'en, der deler regningen mellem gæsterne efter middagen. Med den nye separate app håber banken at vinde terræn, inden konkurrenterne kommer styrtende
14. juni 2016 kl. 08:46
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I dag udsender Danske Bank en ny app ved navn WeShare. Appen, der er tæt forbundet med MobilePay, er udviklet til holde styr på udgifter i forbindelse med afholdelse af arrangementer. På byturen, på restauranten eller ved andre sammenkomster, hvor flere folk har punget ud, udregner WeShare således præcist, hvem der deles om hvad og hvor meget.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge Danske Bank lanceres WeShare som en separat app for ikke at skabe for meget unødig støj omkring MobilePays enkle profil.

»Vi har fået hundredvis af gode ideer til at udvikle MobilePay fra brugere og butikker, og hvis vi skulle få plads til alle dem i selve MobilePay-appen, ville vi gå på kompromis med at gøre appen superenkel og intuitiv. I stedet vil vi bygge et niche-app-univers rundt om MobilePay, hvor vi udvikler løsninger målrettet specifikke målgrupper eller konkrete behov,« siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay i Danske Bank, til Berlingske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fremhæver, at appen er en naturlig konsekvens af de behov, man længe har observeret på baggrund af overførselsmønstre mellem bankens i alt tre millioner MobilePay-brugere.

At udsende app'en separat giver på mange måder god mening, hvis man spørger Jan Damsgaard, professor på Copenhagen Business School og leder af center for IT Management.

»Forskningen viser, at det uomtvisteligt er den vej, det går med succes i Kina, Japan og Korea. Det går mod ikke at overbebyrde en enkelt app med rigtigt meget funktionalitet, men at dele funktionaliteten ud på flere forskellige apps med hver deres forretnings­model og brugerskare,« siger Jan Damsgaard.

Samtidig håber Danske Bank, at man med den nye applikation på forhånd kan snuppe terræn fra konkurrenter som Facebook og Google. I fremtiden kan flere niche-apps til betaling komme til og behøver ikke nødvendigvis være udviklet af Danske Bank selv.

»Når MobilePay hænger sammen med andre apps, mindskes kundernes incitament til at skifte til en konkurrerende løsning hos Swipp eller nye internationale spillere. For Danske Bank handler det tydeligvis om at tage alle positioner, inden de store spillere kommer,« siger Jan Damsgaard.

Virker kun for MobilePay-kunder

Omvendt er WeShare begrænset af i første omgang at være afhængig af MobilePay. Det problem løses dog på et tidspunkt, lover Danske Bank.

»I første omgang er det rigtigt, at WeShare er låst til MobilePay, men i version to vil der blive åbnet op for, at alle kan overføre penge via WeShare,« siger Mark Wraa-Hansen.

Danske Bank forventer, at 300.000 trofaste MobilePay-kunder vil have hentet WeShare i løbet af et år. Foruden Danmark lanceres appen samtidig i Norge og Finland.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
14. juni 2016 kl. 12:58

Tror du misforstår, version 1 kan allerede håndtere betalingen, men er afhængig af at mobilepay er installeret. Vil tro at WeShare hiver i nogle håndtag i mobilepay uden at brugeren skal ind i mobilepay selv og lave overførslerne.

1
14. juni 2016 kl. 09:15

Ikke for at være Spielverderber, men apps til at dele omkostninger som en bytur, biograf med spisning eller en ferie findes da allerede.

Der hvor de eksisterende løsninger halter, er i betalingshåndteringen, så danskebank kan rolig gå til version 2.0 med det samme og springe version 1.0 over.