Danske Bank har sporet 700.000 kroner stjålet ved NemID-hacking

Illustration: leowolfert/Bigstock
Pengene fra NemID-hacking af danske bankkunder er i alle 8 tilfælde havnet på udenlandske konti, som Danske Bank nu er ved at få spærret. Håbet er at få halvdelen af pengene igen.

Danske Bank er på sporet af de 700.000 kroner, som gennem malware og NemID-hacking blev stjålet fra 8 danske bankkunder. Det skriver ekstrabladet.dk.

»Vi kan sagtens se, hvor pengene er havnet, og vi har taget fat i de pågældende banker og bedt dem om at spærre de konti, hvor pengene er havnet. I alle 8 tilfælde er pengene overført til udenlandske konti,« siger Danske Banks it-direktør Peter Schleidt til ekstrabladet.dk.

Læs også: Netbanktyve bryder gennem NemID igen: Stjæler 700.000

Det er sjældent bagmanden selv, der står bag kontiene, hvor pengene havner, men oftere en mellemmand, som bliver betalt for ydelsen. Historisk set plejer Danske Bank i den slags svindelsager at få halvdelen af pengene tilbage, oplyser Peter Schleidt.

Angrebet mod kunderne hos Danske Bank har igen sat fokus på sikkerheden i NemID, efter tidligere angreb mod Nordea-kunder og Version2's demonstration af, hvordan et såkaldt man-in-the-middle-angreb kan lade sig gøre på trods af det papkort, som indgår som en del af sikkerheden i NemID.

Læs også: Se videoen: Sådan kunne hackere snyde danske NemID-kunder for 700.000 kr.

Til Ekstra Bladet oplyser Nets, der er firmaet bag NemID, at de er i gang med at gennemanalysere forløbet med henblik på eventuelt at skærpe sikkerheden.

»Vores teknikere skal kigge på de berørte computere, se hvilke programmer, der blev brugt, og hvilke modforanstaltninger vi kan træffe. Næsten alle sikkerhedstiltag vil involvere noget, der brugermæssigt er mere krævende. Det er en balance, vi skal forsøge at finde,« siger Søren Winge fra Nets til ekstrabladet.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere