Danske Bank har sporet 700.000 kroner stjålet ved NemID-hacking
Danske Bank er på sporet af de 700.000 kroner, som gennem malware og NemID-hacking blev stjålet fra 8 danske bankkunder. Det skriver ekstrabladet.dk.
»Vi kan sagtens se, hvor pengene er havnet, og vi har taget fat i de pågældende banker og bedt dem om at spærre de konti, hvor pengene er havnet. I alle 8 tilfælde er pengene overført til udenlandske konti,« siger Danske Banks it-direktør Peter Schleidt til ekstrabladet.dk.
Det er sjældent bagmanden selv, der står bag kontiene, hvor pengene havner, men oftere en mellemmand, som bliver betalt for ydelsen. Historisk set plejer Danske Bank i den slags svindelsager at få halvdelen af pengene tilbage, oplyser Peter Schleidt.
Angrebet mod kunderne hos Danske Bank har igen sat fokus på sikkerheden i NemID, efter tidligere angreb mod Nordea-kunder og Version2's demonstration af, hvordan et såkaldt man-in-the-middle-angreb kan lade sig gøre på trods af det papkort, som indgår som en del af sikkerheden i NemID.
Til Ekstra Bladet oplyser Nets, der er firmaet bag NemID, at de er i gang med at gennemanalysere forløbet med henblik på eventuelt at skærpe sikkerheden.
»Vores teknikere skal kigge på de berørte computere, se hvilke programmer, der blev brugt, og hvilke modforanstaltninger vi kan træffe. Næsten alle sikkerhedstiltag vil involvere noget, der brugermæssigt er mere krævende. Det er en balance, vi skal forsøge at finde,« siger Søren Winge fra Nets til ekstrabladet.dk.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.