Danske Bank: Facebook, Apple og Google bliver vores primære konkurrenter

5. januar 2016 kl. 09:004
Danske Bank: Facebook, Apple og Google bliver vores primære konkurrenter
Illustration: Danske Bank.
Almindelige banker kan miste tæt på en tredjedel af indtjeningen til nye spillere i finanssektoren, advarer ny rapport.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Op til 29 procent af indtjening for nordiske banker kan blive stjålet af nye digitale konkurrenter inden 2020, viser rapport fra konsulenthuset Accenture.

Det skriver Finans.

Det er internationale it-giganter som Facebook, Apple og Google, der stødt træder længere og længere ind på bankernes enemærker. Snart er it-selskaberne bankernes største konkurrenter, forudsiger Danske Banks direktør for forretningsudvikling, Jesper Nielsen.

»De er allerede igang internationalt med Apple Pay, Samsung Pay og Google Wallet. Og Facebook har lavet et samarbejde med Visa. Alt det begynder at simre i horisonten,« siger han til Finans.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bankernes monopol på betalinger er for længst blevet brudt. For eksempel bruger mange Apple til at betale for abonnementer på Spotify og Netflix. I USA er Starbucks betalingsapp blevet så brugt, at kaffe-mogulen målt på indlån er 15. til 20. største bank i amerika, fortæller Jesper Nielsen.

Trods udfordringen forventer bankdirektøren, at Danske Bank kan holde på størstedelen af indtjeningen. Det er særligt i mere krævende beslutninger, at banken skal finde sin berettigelse.

»Alt, der kan digitaliseres, tror vi bliver digitaliseret. Men det betyder måske, at værdien af det, der ikke kan digitaliseres, stiger. Når man skal have sit første boliglån - eller sit tredje - har den personlige rådgivning stor værdi,« siger Jesper Nielsen til Finans.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
5. januar 2016 kl. 11:13

Når man f.eks. betaler via sin iTunes-konto (eller Apple Pay) sker det da via et tilknyttet kort og fungerer dermed på samme måde, som hvis man betalte via kortet manuelt.

Men det er måske BetalingsService, der menes?

3
5. januar 2016 kl. 10:32

"Op til 29 procent af indtjening for nordiske banker kan blive stjålet af nye digitale konkurrenter inden 2020" Med den rette app og hvis firmaer sigter på Danmark, måske som et testland, så kan det gå langt hurtigere. Se hvordan Mobilepay selv støvsuget markedet, og hvordan SWIFT ikke kan komme i gang.

Det er jo kun en app til forskel, og mobilkunder har ikke den samme dumme trofasthed som vi har som bankkunder.

2
5. januar 2016 kl. 10:24

Altså så har bankerne endnu en grund til at hæve gebyrene - og man er stavnsbundet til at have en nemkonto. At de får konkurrence er trodsalt kun godt nok - så burde de istedet blive skarpere på prisen fremfor at sætte prisen op

1
5. januar 2016 kl. 09:48

»Alt, der kan digitaliseres, tror vi bliver digitaliseret. Men det betyder måske, at værdien af det, der ikke kan digitaliseres, stiger. Når man skal have sit første boliglån - eller sit tredje - har den personlige rådgivning stor værdi,« siger Jesper Nielsen til Finans.

Det er helt rigtigt, men det er vigtigt at de både tilbyder de produkter folk ønsker og giver dem en bankrådgiver og ikke en banksælger.