Danske Bank: 1,9 millioner danskere bruger MobilePay

3. februar 2015 kl. 11:431
Danske Bank: 1,9 millioner danskere bruger MobilePay
Illustration: pressefoto.
Mere end 1,9 millioner danskere bruger nu MobilePay, og 5.000 virksomheder understøtter tjenesten.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danske Banks MobilePay-tjeneste er vokset støt på kort tid
1,9 millioner danskere bruger nu mobilbetalingstjenesten MobilePay, der er udviklet af Danske Bank. Det fremgår af Danske Banks årsrapport, der udkom tirsdag morgen.

MobilePay gør det muligt at sende og modtage penge til personer samt butikker. Og det er der altså nu tæt på to millioner danskere, der gør. Samtidig har 5.000 virksomheder meldt sig under fanerne og understøtter enten allerede tjenesten eller er på vej til det.

Til sammenligning har Danske Bank omkring 700.000 aktiverede brugere på bankens mobilbank-tjeneste, og omkring 1,1 millioner kunder er logget på netbanken mindst én gang inden for de seneste tre måneder.

MobilePay blev lanceret i maj 2013, og findes på Android, iOS og Windows Phone. Op til julen 2014 var der dagligt omkring 150.000 transaktioner, og i november 2014 blev der overført over 900 millioner kroner. Der overføres flest penge den sidste fredag i måneden, hvor de fleste får løn. Eksempelvis blev der d. 28. november 2014 foretaget 226.000 overførsler, der i alt løb op i 59,2 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henning N. Jensen, konsulent inden for betalingsteknologier, har tidligere vurderet, at Danske Bank mister omkring en krone per overførsel med MobilePay, eftersom tjenesten fortsat er gratis for brugerne.

Den største konkurrent til MobilePay er Swipp, der er udviklet af mere end 60 pengeinstitutter. Swipp opkøbte i slutningen af 2014 en tredje spiller på markedet, mobilselskabernes Paii-tjeneste.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. februar 2015 kl. 12:35

Det allerbedste ved Mobilepay er at man nu nemt og bekvemt kan overføre penge til andre folk, uden at skulle fedte rundt med små gnidrede papskiver med tal på.

Glæder mig SÅ meget til 2017 når NemID i sin nuværende form dør, det KAN da for dælen ikke blive ringere end NemID er.