Danske app-udviklere udnytter smartphone-sensorer til at overflødiggøre fitness-gadgets

Sensorerne i nutidens smartphones er nu så præcise, at de med de rette algoritmer kan erstatte nogle fitness-gadgets ifølge danske Motosumo.

Et hold af danske fysikere og ingeniører har udviklet appen Motosumo, som skal tage kampen op mod den stigende mængde af fitness-trackere.

Forskellen er, at den ikke benytter sig af ekstern hardware for at virke, men i stedet udnytter telefonens indbyggede sensorer til at måle eksempelvis kadencen, når man cykler.

Sensorerne i nutidens smartphones er således ifølge iværksætterne blevet præcise nok til på pålidelig vis at kunne registrere små ryk, når man træder i pedalerne.

Over de sidste tre år har opfinderne udviklet systemer til at modellere bevægelse, og dette arbejde tager de over i appen med en algoritme, der kan omsætte de små udsving i sensorerne til meningsfuld data. Det kan eksempelvis være at tælle, hvor mange pedal-omdrejninger du laver i minuttet, når telefonen er monteret på styret af en træningscykel.

»Vi har brugt vores evner inden for matematisk modellering til at bygge noget, som giver den gennemsnitlige sportsudøver mange af de samme muligheder for målinger, analyse og coaching, som ellers er forbeholdt eliten,« siger adm. direktør for Motosumo, Kresten Juel Jensen, i en pressemeddelelse.

Motosumo har netop fået en investering på omkring 3,4 mio. kr. fra den danske venturefond Seed Capital, der også er kendt for at have investeret i den populære fitness-app Endomondo.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017