Danske app-udviklere udnytter smartphone-sensorer til at overflødiggøre fitness-gadgets

Sensorerne i nutidens smartphones er nu så præcise, at de med de rette algoritmer kan erstatte nogle fitness-gadgets ifølge danske Motosumo.

Et hold af danske fysikere og ingeniører har udviklet appen Motosumo, som skal tage kampen op mod den stigende mængde af fitness-trackere.

Forskellen er, at den ikke benytter sig af ekstern hardware for at virke, men i stedet udnytter telefonens indbyggede sensorer til at måle eksempelvis kadencen, når man cykler.

Sensorerne i nutidens smartphones er således ifølge iværksætterne blevet præcise nok til på pålidelig vis at kunne registrere små ryk, når man træder i pedalerne.

Over de sidste tre år har opfinderne udviklet systemer til at modellere bevægelse, og dette arbejde tager de over i appen med en algoritme, der kan omsætte de små udsving i sensorerne til meningsfuld data. Det kan eksempelvis være at tælle, hvor mange pedal-omdrejninger du laver i minuttet, når telefonen er monteret på styret af en træningscykel.

»Vi har brugt vores evner inden for matematisk modellering til at bygge noget, som giver den gennemsnitlige sportsudøver mange af de samme muligheder for målinger, analyse og coaching, som ellers er forbeholdt eliten,« siger adm. direktør for Motosumo, Kresten Juel Jensen, i en pressemeddelelse.

Motosumo har netop fået en investering på omkring 3,4 mio. kr. fra den danske venturefond Seed Capital, der også er kendt for at have investeret i den populære fitness-app Endomondo.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017