Dansk Anonymous splittet over KL-angreb

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Der er konstant uenighed blandt de danske Anonymous-aktivister, som er en politisk meget blandet flok. De aktioner, som får flertal på et debatforum, bliver gennemført, fortæller tidligere aktivist.

Da et DDoS-angreb mandag og tirsdag ramte kommunernes forening KL og overbelastede serverne, tog hacktivist-gruppen Anonymous ’æren’ for aktionen. Og en tidligere Anonymous-deltager bekræfter nu, at det skam var danske Anonymous-tropper, der stod bag. Det skriver Avisen.dk.

Læs også: 200.000 samtidige forespørgsler sendte KL.dk til tælling

Erik Ernst Marcussen var tidligere aktiv i Anonymous, men nøjes i dag med at følge med på sidelinjen i de chat-forums, hvor angrebene diskuteres.

Og forud for sådan et angreb er der typisk stor uenighed, fortæller han. Deltagerne i den løst sammensatte gruppe spænder politisk fra det yderste højre til det yderste venstre, og aktionerne med en politisk vinkel er derfor umulige at skabe enighed om, lyder det. Andre ønsker slet ikke at blande sig i politiske konflikter.

De aktioner, der samler mest støtte, bliver gennemført, selvom nogle måske er meget uenige i beslutningen, forklarer den tidligere aktivist. De mange diskussioner og uenigheder var også grunden til, at han stoppede som aktiv.

I konflikten mellem KL og lærerne har Anonymous altså valgt at genere KL med DDoS-angreb, mens der tidligere har været aktioner med andre politiske sympatier, som da fagforeningen 3F’s hjemmeside blev lagt ned under konflikten med restauratør Amin Skov.

På grund af den meget løse organisering, hvor alle i princippet kan deltage og give støtte til bestemte aktioner, er det forkert at se Anonymous som en samlet gruppe med en bestemt ideologi og mission, pointerer Erik Ernst Marcussen.

Læs også: Dansk it-firma udsat for 'voldsom trafik' og flere forsøg på indbrud fra Anonymous

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere