Danske AIRTAME rejser 1,3 millioner dollars

23. februar 2015 kl. 11:23
AIRTAME har fået 1,3 milloner dollars fra crowdfunding. Pengene skal få produktet på markedet og finpudse den sidste kvalitet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det danske iværksætterfirma AIRTAME har indsamet lige under 1,3 millioner dollars på IndieGoGo i løbet af 2014, hvilket svarer til omkring 7 millioner danske kroner i datidens dollarkurs og er en dansk rekord inden for crowdfunding.

AIRTAME er blevet kendte på deres lille HDMI-dongle, der kan streame HD-indhold fra tablets, mobiler og computere via wifi til dit TV - man slipper altså for bøvlet med kabler.

Deres mål for indsamlingen på IndieGoGo var på 160.000 dollars, hvilket vil sige, at de har skrabet et cirka otte gange så stort beløb hjem, end hvad de oprindeligt planlagde.

Udover den store sum penge fra crowdfunding har AIRTAME også fundet andet kapital.
CEO og medstifter af AIRTAME Jonas Gyalokay er begejstret for den store financielle opbakning, der er omkring produktet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har lige lukket en runde med SEED Capital og Tommy Andersen. Det er super vigtigt. Det gør, at vi kan intensivere arbejdet om at komme ordentligt på markedet. Både i det tempo vi gerne vil og med den kvalitet, vi gerne vil opretholde«, udtaler han.

Udover den danske rekord for flest penge fra crowdfunding kan AIRTAME også bryste sig med at have vundet en innovationspris fra CES og en design award fra Red Dot.

Jonas Gyalokay forklarer, hvordan 2015 kommer til at se ud for AIRTAME.
»Lige nu er vi i en testfase på produktsiden, hvor der er sendt 3000 enheder af sted til folk, der hjælper med test og feedback fra forskellige miljøer. Og så er vi inde i en process, der hedder stabilisering på alle platforme før, at vi er klar til at sende afsted i andet kvartal«, fortæller han og fortsætter med at forklare, hvad det mere præcist er, der skal gøres bedre ved deres produkt.

»Det er især oppetiden og setup i alle miljøer på alle platforme, der skal være bedre. Lige meget hvilken platform du har i hvilket som helst miljø, skal du nemt kunne komme op og køre og så fastholde en god stream med så lav latency som muligt.«

Du kan følge de unge iværksættere på AIRTAME i deres video “A day at AIRTAME”.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger