Danske 4G LTE-netværk er middelmådige

16. marts 2015 kl. 12:157
Danske 4G LTE-netværk er middelmådige
Illustration: Wikipedia.
De danske 4G LTE-mobilnetværk er hverken prangende, når det gælder hastighed eller dækning, men de dumper heller ikke i international undersøgelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De danske 4G LTE-netværk fra 3, Telia og Telenor ligger midt i feltet i en international undersøgelse af dækning og hastighed, som Opensignal har foretaget ved at lade brugere downloade en app.

De tre netværk er også meget ens, dog har 3 lidt bedre dækning, men til gengæld lidt lavere hastighed end de to konkurrenter, der har været med i målingen.

Af de lande, der er omfattet af undersøgelsen, er det næppe overraskende, at Sydkorea har den bedste LTE-dækning med over 90 procent. Til sammenligning kunne 3 i Danmark blot klare cirka 70 procent.

Det hurtigste LTE-netværk finder man ifølge undersøgelsen hos Vodafone i Spanien med en gennemsnitshastighed på 25 megabit/s, men til gengæld er dækningen også under middel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det dårligste netværk i undersøgelsen er 3's netværk i Storbritannien, som har den ringeste dækning på under 30 procent og også ligger under gennemsnittet med en hastighed på 8,6 megabit/s.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
16. marts 2015 kl. 14:00
6
16. marts 2015 kl. 14:27

Begge viser da intet specielt om Danmark. Der er da alt for få måledata til at nogen af dem kan være troværdige....</p>
<p>Når jeg vælger OpenSignal, så siger den da ellers > 100 % better than rest of world ?!?

Ja, desværre oplyser hverken OpenSignal eller Netradar tallene bag deres undersøgelser, men Opensignals hastigehdsmåler måler som vinden blæser.

Jeg tog lige 3 hastighedstestes med OpenSiganl på en 3G forbindelsen for at vise min pointe

Med OpenSignal fik jeg følgende resultat:13,4 2,1 og 2,2 Mbit/s. Derefter tog jeg 3 hastighedstests på Speedtest.net: 21,2 20.6 og 21,1

Jeg har også tidligere afprøvet OpenSignal med akkurat samme resultat. Jeg stoler simpelthen ikke på den hastighedstest - den er ikke retvisende.

Andre det har afprøvet OpenSignals hastighedstest?

Gennemsnitshastigheden målet af Netradar - som placerer Danmark som verdens hurtigste land - er forøvrigt >22 Mbit/s, mens gennemsnitshastighederne i Spanien (OpenSignals hurtigste 4G LTE land) var på 18 Mbit/s. Netradar talte dog også 3G med som trækker voldsomt ned.

4
16. marts 2015 kl. 13:54

Den lyder i hvertfald urealistisk. Jeg suser rundt mellem udkantsdanmark og København/Aarhus og på det sidste år har min telefon hentet mere end 1TB data på HI3G's netværk. Gennemsnits download synes langt over 12,5Mbps... Jeg måler lidt her og der (via ookla speedtest) og min egen uvidenskabelige opgørelse siger 25,8+/-13.1 Mbps over 13 målinger over det seneste år.

2
16. marts 2015 kl. 13:02

Det dårligste netværk i undersøgelsen er 3's netværk i Storbritannien, som har den ringeste dækning på under 30 procent og også ligger under gennemsnittet med en hastighed på 8,6 megabit/s.

Nu på en tur til London her i Januar havde jeg som 3 kunde fri data, telefoni osv. I London. Men hold nu k*ft hvor var det ringe. Selv inde i det centrale London var det svært at få LTE og var man så heldig at få det, så kørte det virkeligt langsomt.

1
16. marts 2015 kl. 13:02

Hvor mon TDC er i den undersøgelse? Vi er skiftet til TDC og har nogle helt ekstreme hastigheder. Typisk mindst 50 Mbit og ofte 80-110 mbit - det ville vel flytte danmark lidt længere op i listen.