Danskdesignet super-elbil skal gøres grønnere med SAP

Den danske superbilsdesigner Henrik Fiskers elbilfirma Fisker Automotive bruger et nyt cloud-baseret system fra SAP til løbende at holde styr på virksomhedens energiforbrug og udledning af drivhusgasser.

Elbiler kritiseres ofte for at være mindre grønne, end producenterne reklamerer med, når man begynder at medregne miljøbelastningen ved produktionen af bilen. Det vil elbilfirmaet Fisker Automotive forsøge at rette op på ved at holde styr på og dokumentere hele virksomhedens energiforbrug.

Det sker ved hjælp af et nyt cloud-baseret værktøj fra SAP til at indsamle og holde styr på energiforbrug og udledning af drivhusgasser.

»Dels får man overblik over de gasser, man anvender. Der er meget fokus på CO2, men vi forventer, at der vil komme større regulering af andre drivhusgasser. Dels får man mulighed for at sætte grænseværdier og følge et projekt, man har defineret,« forklarer Hanne Schultz Andersen, ansvarlig for bæredygtighed hos SAP Danmark.

Indsamlingen af data til brug for analysen kan ske automatisk ved at trække data fra eksempelvis ERP-systemerne eller manuelt. De manuelle processer kan også delvist automatiseres ved hjælp af elektroniske formularer.

»På den måde er man sikker på, at datakvaliteten er i orden, og man får den ugentlige, månedlige eller årlige indsamlingsfrekvens, som man har defineret,« siger Hanne Schultz Andersen.

SAP Carbon Impact Ondemand 5.0 er Software-as-a-Service, som kører i skyen og giver mulighed for at rapportere og dokumentere virksomhedens CO2-reducerende projekter over for eksempelvis det amerikanske miljøministerium.

Fisker Automotive er stiftet af den danske bildesigner Henrik Fisker, som står bag designet af den ikoniske Aston Martin DB9. Firmaet arbejder ligesom konkurrenten Tesla på en sportsvogn. Fisker Automotives Fisker Karma er dog en plugin-hybrid, som skal kunne nå op på at køre 42 kilometer pr. liter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere