Dansk webfirma flytter alle medarbejdere over på Google Apps

Samtlige 22 medarbejdere i et århusiansk webfirma skifter 1. marts fra Microsoft Office til Googles webbaserede kontorpakke, Apps. Pris og funktionalitet er grunden til springet.

Det århusianske webfirma Online Medier har det sidste halve år leget forsigtigt med den nye dreng i klassen for kontorapplikationer, Google Apps.

Og 1. marts 2010 markerer så dagen, hvor samtlige 22 medarbejdere i Online Medier og partnervirksomheden Søgemedier skifter over på Googles webbaserede kontorpakke.

Dermed siges der endegyldigt farvel til Microsofts kontorpakke Office og Microsoft Exchange i Online Medier og Søgemedier.

»Oprindeligt ville vi skifte af økonomiske grunde, men det siden gået hen og blevet på grund af det funktionelle. Google Apps letter dagligdagen for os, blandt andet fordi alle vores dokumenter ligger i skyen og derfor let kan deles medarbejderne imellem,« siger projektchef i Online Medier, Tobias Thaastrup-Leth.

Google Apps består blandt andet af webapplikationerne Docs, Calendar, Sites og den efterhånden velkendte Gmail, som til sammen skal gøre det ud for en webbaseret kontorpakke. Applikationerne køres gennem browseren på pc'en, og data gemmes i skyen, hvilket i praksis dækker over Googles egne datacentre.

Google Apps går generelt for at være et billigere alternativ til Microsoft Office og mail- og kalenderløsningen Exchange, men til gengæld er det ikke smertefrit at skifte til Google Apps på alle områder.

Tæt på at være et komplet alternativ
Der er gået godt og vel et halvt år, siden Version2 sidst talte med Online Medier om de første, spæde erfaringer med at benytte Googles Apps som alternativ til Microsoft Office og Outlook.

Dengang lød dommen på, at Google Apps manglede det sidste for at kunne fungere som en fuldstændig erstatning for Microsoft Office og Exchange.

»Vi er endnu ikke helt i mål, men det nærmer sig,« lyder den aktuelle vurdering fra Tobias Thaastrup-Leth.

Problemerne opstår stadig, når det kommer til understøttelsen af de mere eksotiske elementer i Microsofts dokumenttyper.

»Der er stadig ikke fuld understøttelse, hvis man for eksempel arbejder med avancerede Excel-regneark med pivottabeller. Det kan give problemer med formateringen, men det er blevet væsentlig bedre i forhold til tidligere,« uddyber projektchefen.

Webfirmaet har investeret i brugerkonti til Premier-udgaven af Google Apps, som koster virksomheden 20 kroner om måneden per bruger.

»Førhen gav vi 250 kroner om måneden per bruger for hosted Exchange, så der opnår vi en besparelse. Samtidig får vi nu 30 gigabyte lagerplads per bruger, hvor vi tidligere havde to gigabyte,« siger Tobias Thaastrup-Leth.

Online Medier blev i efteråret tilbudt en billigere Exchange-løsning, som til gengæld for den lavere pris reducerede pladsen per bruger til 250 megabyte.

Tobias Thaastrup-Leth vurderer, at lidt større virksomheder med eksempelvis mere end 100 medarbejdere også vil kunne skifte til Google Apps. Det kommer dog an på, hvilke programmer virksomheden er vant til at bruge.

»Hvis man er vant til at bruge Outlook Web Access (Microsofts webmail, red.), bliver man nok skuffet over Gmail, der ikke har den samme logik omkring mappestrukturer. Men hvis alle medarbejdere er vant til at bruge en lokal installation af Outlook, er der ingen forskel,« siger Tobias Thaastrup-Leth.

Han tilføjer, at der til den betalte udgave af Google Apps medfølger værktøjet Google Apps Sync, som giver mulighed for at synkronisere Google Apps i Outlook 2003 eller senere.

Berlingske Media meddelte i januar, at virksomhedens 2.800 medarbejdere i løbet af første kvartal 2010 skifter fra Microsoft Office og Exchange til Google Apps. Virksomheden regner med at spare et millionbeløb i udgifter til software og support efter skiftet.

Online Medier og Søgemedier gennemfører skiftet til Google Apps i løbet af 1. og 2. marts.

To af virksomhedens medarbejdere har testet Google Apps det seneste halve års tid, og de resterende medarbejdere har de seneste to måneder afprøvet Google Sites som CRM-system til Søgemediers omkring 1.000 virksomhedskunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (8)

Jesper Lund Stocholm Blogger

Lidt af interesse:

Hvad gør I med kommunikationen ud af huset i form af dokumenter?

Ex:
Branding af dokumenter med logo
Anvendelse af sidehoveder/fødder
Anvendelse af felter i dokumenterne (sideantal etc)?
Modtagelse af dokumenter fra eksterne kunder/partnere?

Ole Holm Frandsen

Først og fremmest skal det siges, at jeg intet har at gøre med virksomheden "Online Medier".
Men tillader mig alligevel ganske kort at besvare nogle af dine spørgsmål generelt.

..::Branding af dokumenter med logo::..
Så vidt jeg kan se i GDocs er det på nuværrende tidspunkt kun muligt at ændre baggrundsfaven på dokumenter direkte i GDocs.
Dog lader det til at man kan gøre det ved at ændre i CSS koden se evt. http://blogoscoped.com/archive/2008-05-02-n50.html

..::Anvendelse af sidehoveder/fødder::..
Ændring af sidehoved og sidefødder sker ligesom de fleste andre steder i menuen "insert".

..::Anvendelse af felter i dokumenterne (sideantal etc)?::..
Vedr. sidetal sker det når man eksporterer dokumentet fra GDocs i f.eks. PDF format. (Hvis sat til i "Print settings"). Dog så vidt jeg kan se er der ikke samme mulighed for "autotekst", som kendt fra MSWord.

Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Ole,

Så vidt jeg kan se i GDocs er det på nuværrende tidspunkt kun muligt at ændre baggrundsfaven på dokumenter direkte i GDocs.
Dog lader det til at man kan gøre det ved at ændre i CSS koden se evt. http://blogoscoped.com/archive/2008-05-02-n50.html

Super :o)

Ændring af sidehoved og sidefødder sker ligesom de fleste andre steder i menuen "insert"

Hmm ... jeg gad vide, hvordan jeg har kunnet overse den.

Vedr. sidetal sker det når man eksporterer dokumentet fra GDocs i f.eks. PDF format. (Hvis sat til i "Print settings").

Lækkert.

Tak for dine svar - pludselig er Google Docs blevet meget mere anvendelig :o).

Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Tobias,

Som Ole skriver, så er det alle opgaver der kan klares.
Der er selvfølgelig nogle vaner, som skal brydes, men mon ikke den overgangsfase er hurtigt overstået, selvom vanens magt kan være svær at overmande.

Nu var mine spørgsmål jo ikke rettede imod "er det ikke træls, når ..." (altså, "vaner") men derimod i retning af noget funktionalitet, som jeg ikke anede Google Docs understøttede.

:o)

Carsten Olsen

Jeg kan godt se at der står 30Giga plads.
Men derudover ?

Jeg kan også godt regne ud at man også for adgang til at bruge applicationerne f.eks. kontorpakken.

Men hvad skal der være på ens lokale maskiner ?
(en webbrowser? mere?)

Afvikles applicationerne på googles server eller i browseren ? svaret er afgørende for maskinkrav / kørertid

Hvis et firma ikke bryder sig om at have sine data i skyen. Kan man så få en lokal applikations/data server ?

Det smarte ved googles løsning er at man ikke selv skal servicere backup/ opdateringer
Med en lokal løsning kan google vel opdaterer den fra nettet ? backup af data kan vel laves på en lokal tapestreamer så det eneste man skal gøre er at monterer/afmonterer båndet ?

Hvis man vil have en fornemmelse af bruger oplevelsen, kan man så gå ind på "gratis Docs" og sammenligne ?

Jeg har været der og må indrømme at det virker lidt legetøjs agttig ? (Jesper du har nogen gange ret)

Men hvis der bliver udviklet nyt kan det jo godt komme til at virke om 6md. - 1år

Jeg syntes virklig computerne har udviklet sig meget de sidste 6 måneder.
Det bliver spændende at se hvor vi er om 2år.
Måske kommer 2010 til at blive stenalder i 2012 ?

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 15:44

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017