Dansk vin-app dejser omkuld i download-storm

Interessen for den danske vin-applikation Vivino var en dag efter lanceringen så stor, at serverne gik ned.

Interessen var overvældende, da den danske vin-applikation til Android Vivino blev lanceret i mandags. Faktisk overraskede interessen så meget, at serverne gik ned en dag efter lanceringen.

De to danske iværksættere Heini Zachariassen og Theis Søndergaard havde ellers gået forholdsvis stille med dørene, da de sendte deres vin-app på gaden. Til lanceringen havde de to lavet en Youtube video og kontaktet fire android-blogs.

»Der skete ikke så meget i løbet af mandagen, men om tirsdagen samlede en af verdens største blogs LifeHacker historien om Vivino op, og så gik det løs,« udtaler Heini Zachariasen i en pressemeddelelse.

Dagen efter lanceringen eksploderede opmærksomheden, og det tvang Vivinos servere i knæ.

»Det hele er bygget til at blive skaleret, men vi kunne bare ikke følge med, vi kunne simpelthen ikke starte servere op hurtigt nok. Vi gik lidt i panik, men det lykkedes os at få det hele op at køre efter 38 minutter, og nu kører det hele, som det skal,« udtaler Heini Zachariasen.

Vin-applikationen fungerer som et opslagsværk og hjælper brugeren med at huske, hvilke vine han eller hun har prøvet før. Det fungerer ved, at brugeren tager et billede af etiketten på vinen, som telefonen så sender til Vivinos serverer for at få den genkendt.

Herefter kan brugeren læse noget information om vinen og ?like? eller ?dislike? den. Derudover kan brugeren se, hvor mange andre der synes om vinen.

Databasen omfatter ind til videre 440.000 vine fra 42 forskellige lande.

Applikationen er tilgængelig til Android, men iPhonebrugere må vente lidt endnu med at få fingre i vin-app'en.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 ab ab

Tillykke til Heini og Theis med successen! Er der nogen, der ved om der findes noget tilsvarende for mikrobryggede øl eller om Heini og Theis eksempelvis pusler med tanker om at lancere en tilsvarende app for disse?

 • 0
 • 0
#2 Theis Søndergaard

Hejsa, jeg kender ikke nogen øl-apps som laver den samme billedgenkendelse som vi gør, desværre.

Vi har ikke planer om at "gå ind i øl"... Det ville være en meget anden forretningsmodel end vores, da folk ikke i samme grad køber øl online, som de gør vin.

Tak for interessen :-)

Theis Søndergaard Partner, Vivino

 • 0
 • 0
#4 Theis Søndergaard

Hej Morten,

Der er to årsager:

1) Kamera-delen i Android blev ændret markant fra 1.5 til 1.6, og det viste sig at være svært at få den til at fungere på både 1.5 og de nyere samtidig.

2) Google hele permission-systemet (det som popper op når du installerer en app og siger hvilke dele af systemet som app'en gerne vil kunne bruge) efter 1.5. Skulle vi have vores app til at fungere på 1.5 betød det samtidig at vi på alle nyere modeller ville bede om adgang til f.eks. hele telefon-delen af Android, som slet ikke er nødvendig og som skræmmer en del brugere ("hvorfor skal en vin-app bruge adgang til opkald og sms??")

3) Android 1.5 nu er under 5% markedsandel (http://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html) blandt Android telefoner (i forhold til 25% i sommer)

Alt dette gjorde at vi valgte ikke at understøtte denne version. Du må opgradere ;-)

mvh Theis Søndergaard Partner, Vivino

 • 0
 • 0
#6 Lasse B. Køhlert

Så lige en version til BlackBerry Smartphones, og den kommende PlayBook (Tablet) måske ?

De danske udviklere til mobile platforme skal opdrages bedre så der fremadrettet bliver fokus på applikationerne til BlackBerry hvis i spørger mig.

Det er måske lidt op ad bakke når ikke en gang de danske operatører understøtter BlackBerry App World endnu, men vi skal jo starte et sted, og det er stadig muligt at installere 3. parts software uden App World.

Debatter gerne på indlægget

 • 0
 • 0
#7 Theis Søndergaard

Jeps, helt enig. Vores tidligere app, en simpel konkurrence-app til Vivino, virkede på Android, iPhone og Blackberry. Vi går efter det globale marked, og Blackberry er derfor vigtig.

Vi forventer at vores "rigtige" app er klar til Blackberry inden for den næste måned. Vi kommer også til at køre på Windows Phone 7 samt Nokia telefoner, og vil dermed dække samtlige betydelige platforme inden for få måneder.

Vores app er hovedsageligt bygget op som en web-app, som er relativt let at konvertere til forskellige platforme - derfor er dette muligt. Kun selve kamera-delen skal bygges til hver platform.

mvh

Theis Søndergaard Partner, Vivino

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere