Dansk undertøjsgigant klædt af: JBS ramt af dobbelt afpresningsangreb

27. juni 2022 kl. 03:443
JBS
En række billeder og en video af Caroline Wozniacki optræder også i lækket - hun indgik i et samarbejde med JBS i 2019. Det er dog tydeligt, der er tale om materiale til offentliggørelse. Billedet er fra JBS’s hjemmeside. Illustration: JBS.
JBS mener selv at være sluppet billigt. Det på trods af to ugers forstyrret produktion samt at en stor mængde data dybt nede fra virksomhedens mave nu ligger på det mørke internet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Flere ledende medarbejdere i undertøjskoncernen JBS har fået offentliggjort billeder af kørekort, pas og sygesikringsbeviser sammen med mere end 50 gigabyte generel data fra virksomhedens interne systemer på det mørke internet. Regnskaber, samarbejdspartnere og budgetter i bunke- efter bunkevis. Der er også offentliggjort usikkert opbevarede billeder af pas på tidligere medarbejdere hos JBS. 

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. juni 2022 kl. 18:31

hvorfor ligger en produktionsvirksomhed inde med billeder af sygesikringsbevis og pas!? det lugter af slavelignende sweatshop skræmmeri.. ubehagelige forhold!

3
28. juni 2022 kl. 11:11

Der kan også være tale om et krav fra bankerne (og igen et krav fra myndighederne). For at undgå al slags uærlig gerning, skal de mennesker, der kan komme i nærheden af firmaets bankkonti,identificeres over for banken. Og det sker så med et foto af pas eller lignende. Også små foreninger bliver afkrævet den slags, hvis de vil have en bankkonto. Men de behøver ikke at have de fotos liggende, når de er sendt til banken. De kan og bør slettes (helst wipes).

En krypteret disk tror jeg ikke hjælper alverden, hvis først hackerne er inde, men en krypteret fil kan måske være nyttig.

2
28. juni 2022 kl. 07:16

hvorfor ligger en produktionsvirksomhed inde med billeder af sygesikringsbevis og pas!? det lugter af slavelignende sweatshop skræmmeri.. ubehagelige forhold!

Virksomheder skal sikre, at alle medarbejdere har ret til at arbejde i landet. Det kræver i visse tilfælde en arbejdstilladelse, og virksomheder skal sikre, at en sådan findes og er udstedt til den medarbejder der ansættes. Et pas kan bruges som dokumentation for, at der er match mellem tilladelse og medarbejder, og derfor gemmer virksomheder typisk kopier af begge dele, så de kan bevise at reglerne er fulgt. Det er der ikke noget ubehageligt i - det er lovgivning.