Dansk udvikler i Ukraine kører nu med fem beredskabsplaner: Her er scenarierne

15. februar 2022 kl. 10:19
Dansk udvikler i Ukraine kører nu med fem beredskabsplaner: Her er scenarierne
Illustration: Bigstock.
Den danske it-udvikler Interlogic vurderer, at der er 30 procent risiko for en russisk invasion i Østukraine, men at der er 90 procents risiko for hybridangreb.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I forrige uge bragte Version2 en artikel om to danske udviklingshuse, der har store kontorer i Ukraine, hvor en international krise er ved at udvikle sig. Begge har ikke danske men ukrainske udviklere siddende i byen Lviv, der ligger op ad den Polske grænse og dermed langt væk fra den russiske grænse.

Begge virksomheder - Conscensia og Interlogic - følger udviklingen, som alene de seneste dage er blevet optrappet med russiske kampvogne, der kører vestpå mod Ukraine, mens vestlige ledere rasler med de diplomatiske sabler.

Søren Thomsen er CFO i Interlogic, der har over 300 medarbejdere ansat i Lviv og blandt andet har Version2, Ingeniøren, COOP og WHO som kunder. Og han vurderer fortsat, at en fuld invasion er det mindst sandsynlige scenarie - men at det selvfølgelig ikke kan udelukkes.

»Derfor er vi også forberedt på det tilfælde,« fortæller han i en opfølgende mail efter de seneste nyheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forklarer, at Interlogics ledergruppe i Lviv arbejder med fem scenarier og har en beredskabsplan i hvert tilfælde. Risikovurderingen af scenarierne er:

  1. ‘Hybridangreb’ (cyberangreb, informationsangreb, rallies, terrorhandlinger, økonomisk krig, anerkendelse af nuværende besatte områder): 90 procents risiko.

  2. Begrænset aggression som påskud for større aggression (militære aktioner nær aktuelt besatte områder): 30 procents risiko.

  3. Invasion i Østukraine (uden Kiev): 30 procents risiko.

  4. Invasion ind i Central- og Østukraine (inklusiv Kiev): 5-10 procents risiko.

  5. Besættelse af hele Ukraine: 1 procents risiko.

En del af virksomhedens beredskabsplan er at flytte ukrainske medarbejdere til Gdansk i Polen, hvor Interlogic også har kontor. Polen har indført regler, der gør det nemt at få arbejdstilladelse, men indtil videre har kun ti af Interlogics medarbejdere ønsket at komme på flyttelisten, hvis en invasion bliver en realitet. Det er to flere end i sidste uge.

Udenrigsminister Jeppe Kofod holdt i går møde i Det Udenrigspolitisk Nævn med Ukraine som eneste punkt på den ellers fortrolige dagsorden og har anbefalet alle danskere i Ukraine at rejse hjem.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger